Lady Gaga a bűnös asszony példájával válaszolt egy katolikus blog kritikájára

Lady Gaga a bűnös asszony példájával válaszolt egy katolikus blog kritikájára

Lady Gaga, az ismert énekesnő visszavágott annak a katolikus bloggernek, aki szerint képmutató, hogy miközben a kereszténységéről oszt meg dolgokat, addig „obszcén életet” él.

Mint arról korábban írtunk, Lady Gaga nemrégiben egy pappal közös képet posztolt, megköszönve annak a vasárnapi szentbeszédében elhangzott gondolatait.

Trenddé vált, hogy a hírességek megosztják hitüket – írta Becky Roach a Catholic Link oldalon a Lady Gagától Steph Curry-ig: 5 dolog, ami jusson eszünkbe, ha a hírességek megosztják hitüket című blogbejegyzésében. Mint írja, sok híresség oszt meg bibliai szakaszokat, idéz papokat, énekel keresztény énekeket, miközben tipikus hollywood-i életet él olyan keresztény értékek nélkül, mint a szerénység vagy a tisztaság. Becky Roach konkrétan hivatkozik Lady Gagára, aki eddig sok „obszcén dolgot” tett.

Lady Gaga az Instagramon osztott meg egy fotót a cikk egy szakaszáról, a hozzá fűzött leírásban pedig válaszolt a bloggernek:

„Kedves Becky Roach, Mária Magdolna megmosta Krisztus lábát, aki megvédte és szerette őt. Egy prostituáltat. Olyan valakit, aki a társadalom szégyene, aki ő maga és a teste a férfiak szemetese. Ő szerette őt, és nem ítélte el. Ő (Jézus – a szerk.) hagyta sírni őt (a lábai felett – a szerk.), és ő, egy parázna, letörölte a lábát a hajával. Mi nemcsak „hírességek” vagyunk, hanem emberek és bűnösök, gyerekek, s a mi életünk nem mellőzi az értékeket, mert mi küszködünk. Nekünk is ugyanannyira meg van bocsátva, mint a többi embernek. Isten soha nem egy trend, nem számít, ki a hívő.”

(A latin egyház hagyományában a liturgiában, a legendákban, a művészetben és a népi ájtatosságokban Mária Magdolna alakja egybeolvadt Betániai Máriáéval, Márta és Lázár húgáéval, valamint a névtelen ,,rossz hírű nő’”-ével (Lk 7,36). Az újszövetségi kutatások azonban már elég régen igazolták a keleti egyházat, ahol megkülönböztetik a három nőt – a szerk. Bővebben lásd Szent Mária Magdolnáról szóló cikkünket.)

A blog azóta saját Instagram-oldalán reagált az énekesnő posztjára:

„Kedves Lady Gaga, a screenshot-od egy része volt a cikknek, aminek nem az volt a célja, hogy ítélkezzen feletted, hanem az, hogy segítsen a katolikusoknak kiegyensúlyozott és pozitív véleményt megfogalmazni, amikor egy híresség nyilvánosan megosztja a hitét. Ez egy meghívás volt arra, hogy értékelje azt az Isten iránti éhséget, ami a hírességek világában is létezik. Egy emlékeztető volt, hogy ne felejtsük el, hogy ők is olyan törékenyek, mint mi, s hogy ne ítélkezzünk felettük, hanem inkább imádkozzunk értük. Amit írtál, nagyon szép. Az egyik legmeghatóbb komment, amit valaha olvastunk. Tudd, hogy imádkozunk azért, hogy Isten irgalmának megtapasztalása továbbra is növekedjen benned és teremjen gyümölcsöket számodra, azoknak, akik szeretnek téged, s minden követődnek.”

Forrás: Aleteia.org, Christiantoday.com, Catholic-link.org, Instagram

Fotó: Aleteia.org

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »