Laci bácsié a legjobb – Párizsiteszten a Panaszkönyv

Laci bácsié a legjobb – Párizsiteszten a Panaszkönyv

Elbuktak a nagy áruházak saját márkás termékei a Panaszkönyv párizsi tesztjén. Fogyasztóvédelmi magazinunk zsűritagjai a piacon vásárolt felvágatottat ítélték a legjobbnak.

– Csókolom! Párizsi ügyben érdeklődnénk.
– Házi párizsi van. Bőrke, adalék, színezék és minden mentes, húsból készült, fűszerekkel.
– Csodálatos, abból szeretnénk kérni.
– Meg is kóstolhatja, ha gondolja.
– Hát, ha szabad.

A felvágottak Csíki Sándor gasztroblogger és Magos Zoltán lakásétterem tulajdonos tányérjára kerültek.

– Erről már most mondjunk véleményt?
– Persze.
– Ühüm, borzalmas.
– Kicsit bővebben?
– Kicsit bővebben ez olyan, mint hogyha egy kis zsírt, sertés zsírt, ledaráltak volna egy kis sertés bőrrel, de ha az ember alaposan szétrágja, és végigmegy a szájában… vagy inkább azt mondanám, hogy mindenki volt már disznóvágáson, kicsit olyan, mint amikor kifő az abalé, az az abalébe beleraktak volna egy-két ez, az, amazt, van egy ilyen jellegzetes íze, de ennek nem olyan íze van, amit az ember jó élvezettel enne meg. Magos Zoltán, tulajdonos Capriccio Lakásétterem

A többi termék sem aratott osztatlan sikert.

„Nem tűnik annyira harmonikusnak számomra ez sem, erőteljesen rugalmas. Inkább egy olcsóbb párizsit sejtek mögötte. Tényleg sajnálom, de olyan, mint egy bőrkének az ízét… De azért ilyennek nem szabadna benne lennie, ha jól látom, bár… olyan mintha üreg lenne, most nem tudom, hogy tört-e vagy egyébként itt volt benne, de itt is, látod, tehát nem elég homogén a töltés” – így Csíki Sándor, a Food&Wine gasztrobloggere.

Pozitív elbírálást csak a kézműves termék kapott.

„Nagy valószínűséggel ebben van a legkevesebb minőségi hiba, és ebben van a legkevesebb olyan anyag, ami nem oda való, vagy pont ez az egyetlen, amiben az van, amit tartalmaznia kell” – fejtette ki Magos Zoltán.

A sor végén végzett a Coop, a Falni jó, és a Pick füstölt sertése, a Pick nosztalgia marha, a Tesco marha, a Zimbo és a Sága füstölt felvágottja a középmezőnybe került. Bronzérmes a Família párizsi, a második a Pick sertéspárizsi, a nyertes pedig Laci bácsi parizere lett.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »