„Laci a pokol mélyéről kapaszkodott vissza a 200 után”

„Laci a pokol mélyéről kapaszkodott vissza a 200 után”

A TELJES MAGYAR PROGRAM RIÓBAN

– A 100 pillangó középdöntője előtt azt mondta, jót tenne Cseh László lelkének, ha le tudná győzni Michael Phelpst. Ez sikerült. Ennek ellenére nem volt maradéktalanul elégedett az úszásával. Sokat javult Laci a döntőben?

– Rengeteget. A középfutamban 0,78-as reakcióideje volt a rajtnál, a döntőben 0,69. Ez hatalmas különbség. Ha ugyanúgy rajtol, mint a középfutamban, akkor negyedik lehetett volna a döntőben. Megnéztük, hogy a kartempóját lehet-e javítani. Mikor máskor, ha nem egy olimpiai döntőben?! A víz alatt jóval hosszabban nyújtva maradt a karja, ezt akartuk megváltoztatni, hogy hajlítsa jobban a karját. És volt még egy technikai elem: a levegővételkor túl magasan volt Laci teste a víz fölött, ezen is változtatnunk kellett. Laci a pokol mélyéről kapaszkodott vissza a 200 pillangó után. Éremért jött az olimpiára, megdolgozott érte, meglett a jutalma.

– Úszásban sem gyakori a hármas holtverseny. Igazságos végeredmény született?
– Igen, ez egyértelmű. Chad Le Clos nem lepett meg, 200 méter gyorson ezüstérmes lett, kifejezetten jó időt úszott, Michael Phelpst pedig nem kell bemutatni. Laci előkelő társaságba került, bár megérdemelte volna az aranyérmet. A kazanyi vb-n bronzérmes szingapúri Joseph Schooling győztes idejére Laci is képes, sajnos Rióban ezt nem tudta megmutatni, de jövőre, a budapesti világbajnokságon majd meglátjuk, mire lesz képes. A hazai verseny bőven ad majd neki motivációt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »