Kutyalopásba bukott bele Tompa Eszter gyilkosa

Kutyalopásba bukott bele Tompa Eszter gyilkosa

Tizennégy évvel ezelőtt az elsők között volt S. A., akit Tompa Eszter halálával kapcsolatban kihallgattak a rendőrségen – tudta meg a Kisalföld.

Az akkor 22 éves férfi ugyanis bejelentette annak a piros Opel Corsának az „eltűnését”, amivel ő maga gázolta, majd rabolta el az általa meggyilkolt szerencsétlenül járt lányt.

Hírdetés

S. A. a gépjárművet elvitte egy szlovákiai bontóba, majd 34 éves koráig élte tovább életét, de minden nap attól félt, mikor kopog be a rendőrség.

A 2003-as gyilkosság után tizennégy évvel szeptember 5-én egy győrszentiván-nagyhegyi tenyésztő otthonából egy csoki labradort és több francia buldogot loptak el. A kutyákat egy házkutatás alatt megtalálták S. Attila otthonában, e lopás kapcsán vettek tőle DNS-mintát. A levett DNS egyezett azzal a DNS-el, ami Tompa Eszter gyilkosságánál találtak, ekképpen tehát S. A. lebukott.

A férfi annak idején állítása szerint akaratlanul gázolta el a kerékpárral közlekedő Tompa Esztert. De, S. A. megijedt a következményektől. Mivel azt hitte a lány azonnal meghalt a baleset miatt, ezért betette a csomagtartójába a mozdulatlanul testet, de Tompa Eszter időközben felébredt. S. A. ekkor attól kezdett el tartani, hogy emberrablással vádolják meg, ezért inkább meggyilkolta az áldozatát.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »