Kuruzslókra bízta a család csecsemőt, aki éhen halt – rövidesen elítélik a felelősöket

Kuruzslókra bízta a család csecsemőt, aki éhen halt – rövidesen elítélik a felelősöket

Az elmúlt hetekben folyamatosan, hetente akár két nap is folyik az agárdi másféléves kisgyermek ügyében tartott tárgyalássorozat, akit a vád szerint a szülei halálra éheztettek – írja a feol.hu. E. Benjámin halálának oka az orvosszakértők szerint a súlyos alultápláltság és a kórházi kezelés elutasítása volt. A kisfiú TAJ-kártyára soha nem váltottak ki gyógyszert, holott szülőei amúgy kifejezetten módosabbak közé tartoztak.

 

A hat vádlott közül a családtagok tizennégy év alatti személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt ültek a vádlottak padjára. Az úgynevezett „bioenergetikust” foglalkozás körében elkövetett gondtalan veszélyeztetéssel, a gyermekorvost már szándékos veszélyeztetéssel vádolja az ügyész. Az elsőrendű vádlott anya, a másodrendű vádlott apa, a harmadrendű vádlott nagyapa is megtette a vallomást, melyekhez a bioenergetikus és a hatodrendű vádlott gyermekorvos nem értett egyet, tehát a vallomástevők szembesítése eredménytelenül zárult.

A családtagok a kisgyermek tragikusan bekövetkezett halála miatt mindannyian a bioenergetikust és a gyermekorvost tették felelőssé.

A „bioenergetikus” és a gyermekorvosnő, akit annak idején homeopátiás kezelései miatt választott ki a család ezt határozottan elutasította.

A bioenergetikus elismerte, hogy ő csupán egy „macskakörmös” orvos, azaz a rangot egy „speciális” társaságtól kapta és az aláírásában mindig idézőjelbe rakta a doktori címet, de állítása szerint ezt mindig elmondta az ügyfeleinek.

A nagy kérdés az, hogy ki a felelős? A bioenergetikus, aki tulajdonképpen egy macskakörmös orvos? A homeopátiás szerekkel „gyógyító” doktornő? Mindenki? Senki? Bízhatunk abban, hogy hamarosan kiderül.

A vádlotti család arra hivatkozott, hogy ők mindvégig következetesen és szigorúan betartották az orvosok vagy az orvosnak vélt személyek minden utasítását. A szülők szerették volna, ha a következő tárgyalást elnapolják, kegyeleti okokból, mert akkor lesz a kisfiú elhunytának évfordulója. A bíróság azonban nem módosít a kitűzött határnapokon.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »