Kurcsányi az adúász a szocik belső harcaiban – és ráadásul mögötte áll a globális háttérhatalom

A NOL.hu belső forrásai biztos befutónak tartották a nagy visszatérő Molnár Gyulát abban az esetben, ha elindul a pártelnöki székért. Molnár már az első elnökjelölti nyilatkozatában a Demokratikus Koalícióhoz való közeledésről beszélt. A volt XI. kerületi polgármester a Magyar Nemzetnek adott interjújában és azóta minden lehetséges fórumon elmondja, hogy szeretné „legalább a vasárnapi asztalhoz leültetni a baloldali pártcsaládot”.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Még mindig nyílt tisztségnek számít a szocialista párt elnöki helye, ahol Gyurcsány Ferenc óta egy erős ember sem tudott megmelegedni. A NOL.hu belső forrásai biztos befutónak tartották a nagy visszatérő Molnár Gyulát abban az esetben, ha elindul a pártelnöki székért. Ő egy hete ezt hivatalosan be is jelentette, becsatlakozva Tóbiás József regnáló elnök, Szanyi Tibor, a párt fenegyereke és Harangozó Tamás frakcióvezető-helyettes közé, de máris rontani tudott a helyzetén, hiszen az azóta már a DK élén álló Gyurcsány még most, távollétében is az MSZP pártelnöki versengésének egyik sarokpontja.

Molnár már az első elnökjelölti nyilatkozatában a Demokratikus Koalícióhoz való közeledésről beszélt, ami nem aratott osztatlan sikert a pártban, és az MSZP belső közleménye is tartózkodóbb ez ügyben. A volt XI. kerületi polgármester a Magyar Nemzetnek adott interjújában és azóta minden lehetséges fórumon elmondja, hogy szeretné „legalább a vasárnapi asztalhoz leültetni a baloldali pártcsaládot”. A szocialisták közül viszont a 2014-es összefogás hátbaszúrásokban gazdag egyezkedése, majd bukása után már nagyon kevesen gondolják úgy, hogy ez egy pártcsalád.

„Aki kíváncsi Ferire, az már elment a DK-ba” – fejtegette egy szocialista országgyűlési képviselő a NOL.hu-nak, aki Gyurcsányt szükséges rossznak tartja, amelyet esetleg le kell majd nyelni a 2018-as választáson.
Az MSZP vidéki erős emberei közül többen kiakadtak Molnár „szövetségi politikáján”, néhány megyéből meg is üzenték neki: ne számítson a támogatásukra. Az elnökjelölteknek azonban vidéki aláírásokra is szükségük van, ám Molnárt az elmúlt héten elkövetett botlásai ellenére is sokan látnák szívesen elnökként. Az elnökjelölt bukdácsolását többen annak tudják be, hogy visszatérése óta még nem jött teljesen képbe az MSZP belső ügyeivel. A NOL.hu által idézett belső források szerint Molnár Gyula máris összeveszett a jelenlegi elnök Tóbiás Józseffel, akivel korábban jó viszonyban volt, de az elnökjelölti rivalizálás megterhelte a kapcsolatukat. Molnár állítólag felajánlotta Tóbiásnak, hogy az ő elnöksége alatt is maradjon frakcióvezető, amin utóbbi dühbe gurult.

A másik két kihívó, Harangozó és Szanyi határozottan kiáll az MSZP különutas-politikája mellett, szerintük a szocialistáknak magukkal kellene foglalkozniuk, és legfeljebb megerősödésük után érdemes azon gondolkodni, hogy 2018-ban milyen szövetségi stratégiát folytasson a párt.

pestisrácok.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »