Kunhalmi: Idegileg kimerültek a pedagógusok

Kunhalmi: Idegileg kimerültek a pedagógusok

A parlamentben napirend előtt az oktatás helyzetét és az alacsony életszínvonalat kérték számon a kormányon az ellenzéki képviselők. A Jobbik pedig amiatt követelt magyarázatot, hogy tegnap miért nem vette napirendre kvóta ellenes alkotmánymódosító javaslatukat. A kormány képviselői leginkább visszafelé mutogattak.

„Adjanak épkézláb magyarázatot arra, hogy mi változott november 8-a óta?” – a Fideszt és a kormányt kérdezte napirend előtt a jobbikos Apáti István, miért nem vették tegnap napirendre pártja alkotmánymódosító javaslatát.

Pedig a menekültek betelepítését elutasító szöveg szóról szóra megegyezett az Orbán Viktor által benyújtottal, csak egy mondatot írtak hozzá, ami a letelepedési kötvény-bizniszt szüntette volna meg.

„Most előálltak egy intergalaktikus magyarázattal, hogy arra az alkotmánybírósági döntésre várnak, amely szerint már mostani állapotában is alkalmas az alaptörvény az ország megvédésére, ha így van, akkor mi szükség volt az elmúlt másfél év cirkuszára, a 20 milliárd forintos népszavazásra” – mondta Apáti.

„Egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy kapkodnak és csapdosnak, mégiscsak furcsa egy magát nemzetinek valló párttól, hogy nem képviselte az ország érdekeit” – reagált Dömötör Csaba.

A Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára szerint a Jobbik próbálja meg nem történtté tenni, hogy nem szavazta meg az alkotmánymódosítást.

„Bakuban a politika és a gazdaság összefonódása a hazaihoz hasonló, így például Mészáros Lőrinc tündöklése egy igazi azerbajdzsáni franchise” – mondta Sallai R. Benedek.

Az LMP-s képviselő a magyarországi a nyugatihoz közelítő életszínvonalat kérte számon a kormányon, szerinte a helyzet inkább kezd az azerbajdzsáni vagy oroszországihoz hasonlítani,

„Miért nem értük el azt az életszínvonalat, amit elértek Hollandiában, Svédországban, vagy éppen Dániában? Szeretném Önt tájékoztatni, hogy ezek olyan országok, amelyekben nem volt negyvenévnyi kommunizmus, de még csak nyolcévnyi szocialista ámokfutás sem” – válaszolt Dömötör Csaba.

Az MSZP-s Kunhalmi Ágnes az oktatási rendszer működésképtelenségéről beszélt napirend előtt.

„Rengeteg pénzt vonnak el az oktatási rendszerből, a béremelésért több munkát kívánnak, idegileg a pedagógusok kimerültek, fásultak, a gyerekek túlterheltek, a lemorzsolódás óriási” – hangoztatta Kunhalmi Ágnes.

„Nem hiába kellett elbocsátani 15 ezer pedagógust, azért kellett, mert önök kivették belőle a pénzt” – reagált Rétvári Bence.

Az EMMI parlamenti államtitkára azzal vágott vissza, hogy míg a szocialisták idején 1200 milliárd forint hiányzott az oktatásból és szociális rendszerből, ők a tavalyihoz képest 104 milliárddal többet költenek köznevelésre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »