Kunfalvi Nóra már nem tanít a Corvinuson

Nem hirdetik meg újra a nagy vihart kavart TV2-es Juhász Péter-interjút készítő Kunfalvi Nóra kurzusát a Corvinuson – tudta meg az Átlátszó.

Kunfalvi Nóra a 2015-2016-os tanév őszi félévében a Budapesti Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetében tartott kurzust „Az oknyomozó-tényfeltáró újságírás” címmel. Mindez azt követően került ki, hogy a Célpont és a 888.hu korábbi, a TV2 jelenlegi riportere Juhász Péter vagyonosodásáról készített komoly vihart kavart interjút.

Az egyetem Kommunikációs Irodája az Átlátszónak azt írta, „Kunfalvi Nóra a Budapesti Corvinus Egyetemnek nem alkalmazottja, nem állandó oktatója, az intézménnyel sem közalkalmazotti, sem megbízásos jogviszonyban nem áll. A 2015/2016-os tanév őszi félévében egy kurzust szervezett külsős oktatóként.”

Az Átlátszó további kérdésére kiemelték: Kunfalvi Nóra csak az elmúlt őszi félévben volt külsős óraadó oktatója az egyetemnek határozott időre szóló megbízási szerződéssel, máskor nem. Emellett az egyetem nem tervezi az „Oknyomozó és tényfeltáró újságírás” kurzust – a  korábbi terveknek megfelelően – a következő ősztől indítani. Ennek megfelelően: „Sem Kunfalvi Nóra, sem más megbízását a tárgy oktatására tehát nem tervezzük”.

A 168 Óra még korábban megtudta, hogy ugyanezzel a névvel korábban öt évig Wisinger István tartott kurzust a Corvinuson, elmondása szerint neki az intézetvezető Aczél Petra telefonon mondott fel pénzhiányra hivatkozva, mondván nem tudnak külsősöket alkalmazni. Ő úgy tudta, hogy ezek után a tárgy is megszűnt.

Wisinger a lapnak nyilatkozva más furcsaságokra is felhívta a figyelmet. Egyrészt érdekesnek tartotta, hogy Kunfalvi 2014-ben szerzett MA-diplomát, 2015-ben pedig már tantárgyfelelős lett. Arra is felhívta a figyelmet, hogy az egyetem csak az oktató nevét változtatta meg a kurzus leírásában (ezt a dokumentumot a cikk hétfői megjelenése után aztán lecserélték). „Értelmetlen volt ezt az új leírást feltenni, mert az az őszi szemeszterre vonatkozik, és tudtommal ezt a tantárgyat ebben a félévben Kunfalvi Nóra nem tartja” – mondta Wisinger István a 168 Óra Online-nak. Hozzátette: amikor még ő tanított a Corvinuson, addig nem kezdhetett el oktatni, amíg az aktuális tantárgyi leírás fel nem került a honlapra.

Erre reagálva az Átlátszóval az egyetem azt közölte, hogy a 2015 őszi kurzushoz Kunfalvi Nóra saját tematikát készített, és azt is osztotta meg a hallgatókkal. A honlapon szereplő Wisinger-féle 2012-es, archív tantárgyi adatlapon tájékoztatásuk szerint a korábbi tárgyfelelős neve automatikusan frissül a Neptun oktatásszervező felületén. A rendszer tehát minden esetben a tárgy legutóbbi oktatójára írja át az adatlapon feltüntetett nevet, mindenféle „emberi szándékosság vagy manuális szerkesztés nélkül.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »