Kultúra Hősök, ősök, örökösök az MNM-ben

Fénnyel festett éjszaka – Múzeumok Éjszakája június 25-én a Múzeumkertben és a Magyar Nemzeti Múzeumban. A programok már délután elkezdődnek: „kerti hőstalálkozó” várja a kicsiket és a családokat, óriás-társasjátékokkal, és egy fantasztikus slackline-bemutatóval. A kötélen egyensúlyozva a hősködők próbára tehetik ügyességüket és bátorságukat.

Magyar Menedék - Ősmagyar

A múzeumba betoppannak a MINYONOK is, lehet saját minyon-bábut készíteni, mesés foglalkozással, saját hőstörténet kitalálásával.

A Múzeumkertbe érkezik a Magyar Vöröskereszt véradó kamionja is, a legelszántabbak, és akik szívükön viselik mások sorsát, így segíthetnek a véradó szolgálatnak.

Az est folyamán mindenki felfedezheti a Tündérkert titkos ezüsttallérjait, Nemzetünk kincsét, az 56-os forradalom Rejt/Jel/képeit és a Megmentett műkincseket. Mindebben tárlatvezetésekkel segítenek kurátoraink és meghívott előadóink: Sebestyén Márta népdalénekes, Sebő Ferenc énekes, zeneszerző, Sümegi György művészettörténész és Törő István.

A Rejt/Jel/képek 56 – A forradalom titkos művészete című kiállításba látogatók az elsők között láthatják eredetiben Marc Chagall, a magyar forradalom előtt tisztelgő képét!

Az évszázadokon átívelő programsorozatban átélhetik a forradalmi lendületet és személyesen megismerhetik a forradalmak arcait.

Zenés Élő Múzeum-programunkon a Budapesti Operettszínház repertoárjából Marie Antoinette, Sissi és Abigél történetébe hallgathatnak bele – eredeti műtárgyak között, az MNM állandó kiállításán.

A Díszteremben visszatáncolhatnak az 50-es évekbe, a zene hőskorából rockabillyzhatnak a Mystery Gang-gel. Pihenésképp mozizhatnak: a Szerencsés Dániel, a Megáll az idő és a Szamárköhögés című filmeket tűzzük műsorra.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »