Különleges műholdat bocsátott fel Kína

Sikeresen felbocsátotta Kína a világ első kvantumkommunikációs műholdját a Nagy Menetelés 2D-rakéta fedélzetén az északnyugat-kínai csiucsüani űrközpontból helyi idő szerint kedd hajnalban.

A műhold feladata két évig tartó küldetése során az lesz, hogy szuperbiztonságos, feltörhetetlen kvantumkommunikációt hozzon létre feltörhetetlen kvantumkulcsok továbbításával a világűrből a földre.

A műhold segítségével kísérleteket folytatnak a kvantumelmélet olyan bizarr jellegzetességéről, mint az összegabalyodás.

A több mint 600 kilogrammos műhold becenevét Miciusról, egy Kr.e. 5. századi kínai filozófusról és tudósról kapta, aki az első optikai kísérleteket végezte az emberiség történelmében.

Az új műhold segítségével a tudósok képesek lesznek tesztelni a kvantumkulcs disztribúciót a műhold és a földi űrállomás között, és biztonságos kvantumkommunikációt létrehozni Peking és a hszincsiangi Urumcsi között.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Az őrült forgásba hajtott műhold még küldött egy képet, majd letörtek a paneljaiLemondtak a méregdrága japán műholdrólIndiai bravúr: húsz műholdat küldtek fel egyetlen rakétávalRovatok: TudományTelepülés: KínaCímkék: tudomány, űrkutatás, műhold, fellövés, Kína, kommunikáció, kvantumkommunikációForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »