Különleges érkezőkocsiban kóstolhatták a luxuskategóriás ételeket

Különleges érkezőkocsiban kóstolhatták a luxuskategóriás ételeket

Gőzmozdony bemutatót és Étkezőkocsi Találkozót tartottak szombaton a Vasúttörténeti Parkban. Ez utóbbira rengetegen voltak kíváncsiak. Nemcsak a ritka étkezőkocsik, de a luxuskategóriás ételek miatt is.

Étterem helyett egy étkezőkocsiban, a Vasúttörténeti Park egyik különlegességében ebédelhettek a vendégek. A szerelvény 1912-ben, a mostani Csehország területén gyártották és az Orient Expressz részeként közlekedett. A századfordulós étkezőkocsin ezúttal bárki megebédelhetett. De a különleges alkalomra két másik, modernebb típust is megnyitottak a látogatók előtt.

„Itt most álló helyzetben föl lehet rájuk menni és lehet étkezni rajtuk. Mindamellett, hogy közben versenyeznek is. És egy négy tagú zsűri bírálja el a kiszolgálást, az ételek minőségét, a terítéket és mindent, ami ugye a gasztronómiában fontos” – ismertette Magyar Anikó, a Vasúttörténeti Park kommunikációs vezetője.

Az egyik zsűri azt mondta, az ételek értékelésénél a technológia és a frissesség a legfontosabb szempont. „Én azt gondolom, hogy nagyon fontos a logisztika része, hiszen itt a kocsiknak elég behatárolt a lehetősége, úgyhogy pont arról beszélgettünk, hogy jó csapatmunka kell hozzá” – jegyezte meg Pesti István Michelin-csillagos séf.

Mialatt a zsűri döntésére vártunk, a vendégek között kérdezősködtünk a menüről:

„– Már kinéztük előre a menüt és nagyon ízletes volt, gyönyörű tálalásba, udvarias kiszolgálással… Gyönyörű szép ez a kocsi, tulajdonképpen azért jöttünk, hogy megnézhessük ezt a tikfa étkezőkocsit.
– Mit ettek?
– Jércét és marhát” – árulta el Vámoshegyiné Kádár Ildikó.

A vasúti cégek konyhái közül végül a Vasutazzvelünk társaság kapta az első díjat.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »