Külföldre viszi a kaszinós milliárdjait Andy Vajna

Egyetlen kaszinóján 3 milliárd forintot kaszált Andy Vajna – számolt be az RTL Klub híradója.

Miközben korábban minden más helyről kitiltották a nyerőgépeket, Vajna öt kaszinó üzemeltetési jogát nyerte el az államtól pályáztatás nélkül. Közülük a Las Vegas Casino egy év alatt megduplázta nyereségét, tavaly 7,7 milliárdos árbevétele és 3 milliárdos profitja volt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte, ők örülnek annak, ha Magyarországon egy vállalkozás sikeres, hiszen több adót fizet és több embernek ad munkát.

Csakhogy a pénz Andy Vajna kormánybiztos luxemburgi cégénél kötött ki, ráadásul a kormány döntésének értelmében még a koncessziós díjat is levonhatja a játékadóból.

Vajna nem kívánt nyilatkozni az RTL Klubnak.

Forrás: alfahir.hu

sokkaljobb-kommentár: A cikk címével gond van, mert Vajna nem a saját pénzét viszi ki az országból, hanem azt a pénzt, amit adóba be kellett volna Magyarországon fizetnie, ha létezne magyar igazság!

Andy Vajna a legnagyobb profitáló a kaszinós bizniszben, de nem jár rosszul a többi kaszinós, például Szima Gábor debreceni milliárdos sem, és Sopronban az osztrák kaszinós sem. Győrben is nyit vagy már meg is nyitott egy kaszinó egy nemzeti fejlesztési minisztériumhoz közeli kádert segítve. „Még idén Győrben nyílhat az ország kilencedik kaszinója, a koncessziós szerződést már megkötötte az állam a dr. Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd tulajdonában álló céggel” – írta korábban a kisalfold.hu. A nyilvános vécék is be lesznek lassan már kötve a NAV-hoz online pénztárgépekkel, de a kaszinók nem! A magyar adófizetők fogják kifizetni helyettük az adót, mert ez a pénz bizony nagyon hiányzik a költségvetésből.

A játékgépek korábbi üzemeltetői az Európai Bírósághoz fordultak a tulajdonuktól történt megfosztásuk miatt, és odafordultak a dohányboltosok is. Hogy hány milliárd kártérítést kell majd a magyar adófizetőknek kifizetnie a haveri ökörkör miatt, még nem derült ki. Van úgy, hogy évek múlva születik csak ítélet.

Békéscsaba, 2016. június 20.

F. I. – K. M.

Emlékeztető: „Közel 700 vállalkozás működik ma Magyarországon egyértelmű panamai tulajdonosi háttérrel, és további 5000 hazai cég köthető hasonló egzotikus hátterű offshore-országokhoz – hívja fel a figyelmet közleményében az Opten céginformációs szolgáltató. Ugyan csökkent az offshore cégalapítások száma, a jelenség még távolról sem tűnt el. Az Opten adatai szerint a mai napig több mint 400 társaság tulajdonosi háttere köthető közvetlenül Panamához, a közvetett kötődéseket vizsgálva pedig már a 700-at közelíti a szám. A panamai érdekeltségű cégek között vegyesen találhatók kicsik és nagyok, és 15 olyan is akad, amelynek éves árbevétele meghaladja az egymilliárd forintot.” (Részlet a Magyarország eléggé fertőzött offshore szempontból című cikkből) 


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »