Kukoricázik Izrael a palesztin sportolókkal

Kukoricázik Izrael a palesztin sportolókkal

Az izraeli hatóságok megtiltották a palesztin olimpiai küldöttség vezetőjének, Isszam Kistának, hogy kiutazzon a pénteken kezdődő a riói játékokra – mondta el Munter Maszalma, a Palesztin Olimpiai Bizottság főtitkára kedden.

Rio: melyik magyar mikor látható?

Az izraeli blokád alatt álló Gázai övezet lakói egyfelől Jordánián keresztül hagyhatják el a térséget, kizárólag az izraeli hatóságok engedélyével. A kiutazásra Egyiptomon keresztül adódik a másik lehetőség, de a rafahi határátkelőt csak nagyon ritkán nyitják meg. Izrael biztonsági okokra hivatkozva tartja fenn a blokádot.

Munter Maszalma azt is elmondta, hogy a palesztin sportolóknak felszerelés nélkül kell kiutazniuk az ötkarikás játékokra, mert az izraeli hatóságok feltartóztatták a szállítmányt. A szükséges eszközöket Brazíliában újra meg kell vásárolni.

A palesztin olimpiai delegációhoz huszonkét ember tartozik, közülük hatan – úszók, futók, egy cselgáncsozó és egy díjlovagló – indulnak a játékokon. A palesztin sportolók közül háromnak német állampolgársága is van – adta hírül a The Times of Israel című izraeli napilap.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »