Kudarcról beszélt az ukrán miniszterelnök-helyettes

Pavlo Rozenko ukrán miniszterelnök-helyettes a 112 Ukrajina tv-csatorna adásában elismerte, hogy sikertelen lett a kormánynak az a terve, hogy hőszámláló műszereket szerelnek be minden lakásba – számol be az RBK-Ukrajina.

„Elmondhatom azt, hogy azok a tervek, melyeket az önkormányzatok és a hőszolgáltató vállaltoknak kellett volna teljesítenie, miszerint minden egyes lakásba hőszámláló műszereket kell felszerelni, kudarcba fulladtak. Jelenleg Ukrajnában mindössze a lakások 60 százaléka van felszerelve ilyen órákkal.

Ha Önök úgy gondolják, hogy a kormány majd nyugodtan fogja nézni azt, ahogyan a hőszolgáltató vállatok szabotálják ezt a tervezetet, akkor tévednek. Meg van minden szükséges számadatunk.  Még van másfél hónapunk, ha a helyzet addig nem változik radikálisan, akkor a kormány és az állami szabályozást végző nemzeti bizottság megfelelő módon fog reagálni a kialakult helyzetre.” – jegyezte meg Rozenko.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: fűtés, ukrán gazdaság, ukrajnai hírek, gazdaság, Hrojszman-kormányForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »