Kubatov szégyelli magát, de nem keres felelősöket

Kubatov szégyelli magát, de nem keres felelősöket

A Ferencváros labdarúgócsapatának elnöke, Kubatov Gábor és Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója rendhagyó sajtótájékoztatót tartott csütörtökön. Ezen szó esett a csúfos BL-szereplésről, Thomas Doll szerepéről és persze a szurkolókról is.

Több mint ötven újságíró és több fotós várta a Ferencváros labdarúgócsapatának sajtótájékoztatóját, amelyet a klub elnöke, Kubatov Gábor és Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója tartott a Groupama Arénában.

Kubatov beszéde elején fel is hívta a figyelmet, csak akkor tart sajtótájékoztatót, ha annak van jelentősége. Most, hogy a Fradi búcsúzott a BL-től, és a szurkolók egy része a Hősök terén demonstrálna emiatt, már van.

Természetesen a fő téma a csapat csúfos Bajnokok Ligája-szereplése volt. Az albán ezüstérmes Partizani ellen tizenegyesekkel esett ki a második fordulóból a Fradi. Mint Kubatov és Orosz is jelezte, a korai búcsú hatalmas csalódás mindenkinek, és mindenki szégyelli magát. Személyi változásokat ez nem eredményez ugyan, más következményei azonban lesznek a kudarcnak. „BL-csoportkörösök akarunk lenni, és azok is leszünk. Aki velünk tart, velünk tart, aki nem, az nem.”

Az edzőváltásról már élesebb hangnemben fogalmazott:

„Mit kellett volna tennünk? Elzavarjuk az edzőt, ahogy Magyarországon szokás? Azt az edzőt, akivel bajnokságot és kupát nyertünk, akivel a második leghosszabb veretlenségi szériát produkáltuk? Az MLSZ szerint ő az év edzője, kinevelt egy gólkirályt, felfedezett egy olyan játékost, aki egy magasabban jegyzett bajnokságba szerződött. Mi lett volna Sir Alex Fergusonnal, ha az első hat sikertelen év után menesztik? Thomas Doll rászolgált a bizalmunkra, két döntetlen miatt nem fogjuk elküldeni” – mondta Kubatov.

Hozzátette, hogy ha bejutottak volna a BL-be, akkor a klub négymilliárd forinttal lenne előrébb, s a pluszpénzzel könnyebb lenne játékost is igazolni. „De ez a keret így is elég lehet az NB I-ben a bajnoki címre, márpedig akármi történik, meg kell nyerni a bajnokságot!” – tette hozzá.

Kubatov Gáborhoz érkeztek újságírói kérdések a szombati szurkolói demonstrációval kapcsolatban is, mint mondta, ő a Ferencvárost illetően nem áll egyik párt mellett sem, egyszerűen rendpárti. (Kubatov Gábor egyébként a Fidesz alelnöke, pártigazgatója jelenleg.) A Fradinál pedig rend lesz – üzent a szurkolóknak. „Ki fogjuk várni, amíg bejönnek, a szkennerből pedig nem lesz hátrálás, amíg én vagyok az elnök” – hangsúlyozta.

Szó esett a játékosokról is, kiemelte, hogy szerződésük van, a Fradi pedig ezt tiszteletben kell hogy tartsa. Roland Lamahról elmondta, azért küldték el, mert olyan fizetési igénye volt, hogy az már feszültségeket keltett volna a csapatnál. A helyére érkező Lovrencsics Gergő szerinte ár-érték arányban sokkal jobb minőséget képvisel. Djuricinért a Red Bull Salzburg két és fél millió eurót fizetett, ide kölcsönbe érkezett, ő pedig az elnök szavai szerint segíteni fog a Ferencvárosnak.

Végül arra kért mindenkit, hogy legyen türelemmel a játékosokkal szemben is.

A Ferencváros trénere, Thomas Doll korábban elnézést kért a BL-búcsú miatt, amelynek okait ebben a cikkben boncolgattuk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »