Kubatov leült tárgyalni a ferencvárosi ultrákkal

Kubatov leült tárgyalni a ferencvárosi ultrákkal

A Ferencváros szervezett szurkolói csoportjai az új stadion megnyitása óta bojkottálják a labdarúgócsapat mérkőzéseit, mert nem értenek egyet a Kubatov Gábor fideszes Fradi-vezér által bevezetett stadionintézkedésekkel, mint például a vénaszkenneres beléptetés, illetve a politikában is egyre aktívabb Fradi Security működése. A csepeli szurkolás azonban úgy látszik, hogy megtette hatását.

Március 13-án, Csepelen több mint 8 000 zöld-fehér szimpatizáns megjelent a stadionban, hogy hangjukkal segítség a Ferencváros második csapatát. A mérkőzést egyébként a házigazdák nyerték 2-0-ra.

A beszámolók és a videók alapján fantasztikus hangulat uralkodott a lelátón, de a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága 300 ezer forintos pénzbírságot szabott ki a klubra. Az indoklás szerint a büntetést azért kapta a csepeli klub, mert megsértette a rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírásokat, valamint a szurkolók nagy mennyiségű pirotechnikai eszközt vittek be és használtak a stadionban.

Erre válaszul a Csepel FC ügyvezető igazgatója felhívást tett közzé: a büntetés és a túlpolitizált, kriptahangulatú bajnoki meccsek elleni tiltakozásul az ultrák ismét tegyék tiszteletüket Szigetországban, és a most vasárnapi Puskás Akadémia II. elleni meccsen 90 percen keresztül némán demonstráljanak.

Csütörtök délelőtt a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook-oldalán egy közlemény jelent meg, amiben leírják, hogy a csepeli hangulat megtette hatását és a Ferencváros vezetősége tárgyalóasztalhoz ült a szurkolókat képviselő csoportokkal. A levelet változtatás nélkül közöljük:

„Fradisták!

Az utóbbi időben számos fórumon elhangzott, hogy a szervezett szurkolói csoportok tárgyalásokat kezdtek a Ferencváros vezetésével. Megerősítjük, hogy ezek a hírek igazak, a felek valóban tárgyalóasztalhoz ültek több alkalommal is.

Azonban a Ferencváros kérésének megfelelően a megbeszélések részleteit azok lezárásáig nem hozzuk nyilvánosságra.

Kérünk minden velünk egyetértőt, a csoportokkal a legnehezebb helyzetekben kitartót, hogy – ahogy eddig is tették –, bízzanak meg most is a Tábor felelős, a Ferencváros és a szurkolók érdekeit maximálisan szem előtt tartó döntéseiben.

Ismételten kijelentjük, hogy a Tábor egységes, közösen cselekvő és továbbra sem megosztható, valamint kizárólag ésszerű, a kialakult helyzethez képest a lehető legerősebb biztosítékokat tartalmazó kompromisszumot hajlandó elfogadni.

em kizárható egy elfogadható kompromisszum létrejötte a felek között, ennek esetleges megszületéséig türelmeteket kérjük! Amint lehetséges pontos és egyértelmű tájékoztatást adunk minden Fradista számára.

Ne felejtsétek el ebben a kiélezett helyzetben sem, hogy minden konkrét és valós információt, továbbra is a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook oldalon találhattok meg legelőször.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »