Kubatov Gábor lemondott, de máson verik el a port

Kubatov Gábor lemondott, de máson verik el a port

Egyes híresztelések szerint hétfőn elnökségi ülést tartott az FTC, melyen Kubatov Gábor klubelnök felajánlotta lemondását, az elnökség azonban ezt nem fogadta el. Most tanácsadójával vitethetik el a balhét.

A hétfői szokásos elnökségi egyeztetés elején Kubatov Gábor felajánlotta lemondását, majd kiment a szobából. Arra hivatkozott, hogy nem bírja a szurkolói nyomást, senkivel sem akar rosszban lenni – írja a mifocink.com. Mint ismert, szurkolói körökben óriási felháborodást váltott ki a szinte példátlan tenyérszkenner bevezetése, ráadásul a csapat is gyalázatosan teljesített az Európa Ligában. A zöld-fehérek egy kínkeserves döntetlent követően nagy nehézségek árán léptek túl máltai ellenfelükön, hogy aztán 0 kapuralövéssel kapjanak ki Rijekában, végül a visszavágon hazai vereséggel búcsúzzanak a nemzetközi küzdelmektől. Sokatmondó, hogy a Fradi-tábor a tegnapi mérkőzés első félidejében 0-2-es állásnál kivonult a stadionból, rajtuk kívül pedig alig 1-2 ezer hazai néző maradt bent.

A vezetőség helyzete az Alfahír birtokába jutott információk szerint még nehezebb: míg a szurkolói csoportok bejelentették, hogy a szkenner miatt nem látogatnak majd ki az új stadionba, a jelek szerint nem kapkodnak a helyekért a Kubatov által várt új, középosztálybeli, vagy tehetősebb drukkerek sem. Értesüléseink szerint a klub által kommunikált adatokkal szemben gyalázatosan kevés bérletet sikerült eladni, ezért próbálják a klubnál nap mint nap celebekkel promózni az árusítást – kevés sikerrel. Nem fogynak a méregdrága jegyek a Chelsea elleni nyitómérkőzésre sem, a mai napig mindössze néhány ezer belépő talált gazdára.

Hírdetés

Informátorunk elmondása szerint a vezetők szponzoroknak és ismerősi – többek közt fideszes – köröknek osztogatott ingyenjegyekkel próbálják kozmetikázni az adatokat, emellett a klub dolgozóit is bérletvásárlásra kötelezték. Egyes hírek szerint a klub korábbi játékosait is megkereste azzal, hogy a bérletük árának felét fizessék ki, a méltánytalan kérés miatt többen is felháborodtak közülük, így ők sem látogatják majd a mérkőzéseket. A hangulat a klub alkalmazottai körében sem túl rózsás, a magas jegyárak és a szkenner bevezetése miatt sokan dühösek a vezetőségre, az utánpótlásban dolgozók pedig állítólag ebben a hónapban meg sem kapták fizetésüket.

A vezetőség tehát ahelyett, hogy élni tudott volna az új stadion által nyújtott lehetőségekkel, nehéz helyzetbe sodorta magát. A felháborodás következménye volt Kubatov hétfői lemondása, melyet a klub elnöksége nem fogadott el. Az elnökség tagjai tisztában vannak azzal, hogy Kubatovot nem veszíthetik el, ráadásul maga az elnök is tudta, hogy marasztalni fogják, így inkább színjátékról lehetett szó. A FradiMob ehhez hozzáteszi azt is, hogy a klub előző vezetői, akik szintén az elnökség tagjai, nagy bajban lennének, ha nyilvánosságra kerülne a klub átvilágításáról készült jelentés, így ragaszkodtak az elnök maradásához. (Kubatov Gábor elnöksége elején a szurkolói adományokból, tízmilliókért világíttatta át a klubot, azt ígérve, feltárják majd a múlt sáros ügyeit, a jelentés végül mégsem látott napvilágot. Az elnök azzal érvelt, hogy többet ártana az FTC-nek, ha kiderülne, mik történtek az elmúlt években az egyesület gazdálkodásában.)

A vezetők ezt követően Kubatov tanácsadójának, a korábban a Blikknél dolgozó, meglehetősen arrogáns ember hírében álló Nyíri Zoltánnak estek neki, mondván ő volt az, aki Szekeres Tamással, a stadiont üzemeltető LUSS magyarországi képviselőjével együtt erőltette a vénaszkenner bevezetését, a magas jegyárakat, és ők a felelősök a keret meggyengülése miatt is. A hírek szerint Nyíri Zoltán ultimátumot kapott, ha a csapat kiesik az Európa Ligából, akkor mennie kell neki is. A csapat tegnap kiesett, a tanácsadó sorsa így megpecsételődhetett.

Azt azonban továbbra sem lehet tudni, hogy Kubatov Gáborral, jobbkezével, Orosz Pállal, a drága jegyekkel és a biometrikus azonosítással mi lesz. Egy biztos: amíg a helyzet nem változik, a Fradi-tábor bojkottálni fogja a mérkőzéseket, a Fidesz-pártigazgató/klubelnök körül pedig egyre fogy a levegő.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »