Krimibe illő: bizonyítékokat akartak megsemmisíteni

Krimibe illő: bizonyítékokat akartak megsemmisíteni

Ismeretlenek gyújtották fel a brüsszeli kriminológiai intézet laborját, hogy fontos bizonyítékokat tüntessenek el. A támadásnak nincsenek sérültjei, a hatóságok már öt embert őrizetbe vettek.

Ezúttal kivételesen a kriminológiai intézet épületen kívül akadt dolga a rendőröknek: a károkat mérték fel, miután egy autó a hármas kerítést átszakítva nekiment a falnak, majd az utasai megpróbálták felgyújtani a labort.

„Több elkövető hatolt be a területre autóval és eljutottak az épületnek ahhoz a szárnyához, ahol a laboratóriumok vannak. A brüsszeli ügyészi hivatal gyújtogatás miatt indított nyomozást” – tájékoztatott Ine Van Wymersch, a brüsszeli ügyészség szóvivője.

A lángok megfékezésén harminc tűzoltó dolgozott; sérültek nincsenek, az anyagi kár viszont jelentős. Több gyanúsított pedig őrizetben van. „Öt embert fogtak el, kihallgatásuk jelenleg is tart. Nem tudjuk pontosan, hogy mi volt a szerepük. Egyértelműen bűncselekményről beszélünk, azt nem tudom megerősíteni, hogy terrortámadásról lenne szó” – tette hozzá Wymersch.

A brüsszeli ügyészség szerint az akció célja az volt, hogy megsemmisítsék egy konkrét bűnügy bizonyítékait, de többet egyelőre nem árultak el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »