Közveszélyes fényvédelem a nyugati autópályán

Közveszélyes fényvédelem a nyugati autópályán

A Capital újságban megjelent cikk szerint közveszélyesek a Nagylak–Arad és a Temesvár–Lugos autópálya szakaszokon felszerelt fényvédő jelzőkarók, amelyek egy nagyobb vihar esetén leszakadnak, és veszélyeztetik az autósok biztonságát.

A fényvédő jelzőkarókat a temesvári Girod cég gyártotta, a szabványok szerint 144 km/órás széllökéseket is ki kellene bírniuk. Tavaly augusztusban azonban Pécska és Nagylak között, alig egy héttel az autópálya-szakasz átadása után 500 műanyag jelzőkaró letört a sávokat elválasztó szalagkorlátról, és kisebb-nagyobb károkat okoztak a közlekedő autósoknak. Ugyanez a jelenség idén februárban a Temesvár–Lugos autópálya 2-es szakaszán is megismétlődött, ahol 900 jelzőkaró törött le az erős szélben.

A meteorológusok szerint a széllökések egyik alkalommal sem haladták meg a 75 km/óra intenzitást, tehát a jelzőkaróknak ellen kellett volna állniuk. Az Építkezési Felügyelőség már 2013-ban be akarta tiltani ezeknek a jelzőkaróknak a használatát, de a gyártó cég megfellebbezte a döntést, és azóta is szállítja az autópálya-építőknek a rossz minőségű jelzőkarókat.

A temesvári Renașterea Bănățeană napilap szerint más gondok is vannak a nyugati autópályával: a talajvíz szintje túl magasan van a Temesvár–Nagylak autópálya több pontján, ezért fennáll a veszély, hogy a víz felszínre tör, és a pálya megrongálódik.

Pataki Zoltán
nyugatijelen.com


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »