Közvélemény-kutatás: Csupán az oroszok 4 százaléka szeretne a Krímen nyaralni

Csupán az oroszok 4 százaléka tervezi azt, hogy az idei nyáron a Krím félszigeten fog üdülni, ami 1 százalékkal alacsonyabb, mint a múlt évi mutató – derül ki a Levada-központ közvélemény-kutató intézet eredményeiből.

Az elkövetkező években az oroszok szeretnének a félszigetre látogatni, 59 százalékuk a közeljövőben nem készül a Krímre, 74 százalékuk pedig sohasem járt még ott.

A Levada-központ szociológusa, Sztyepan Goncsarov szavai alapján a félsziget elcsatolása körüli kavarodás sokszor meghatározta a megkérdezettek válaszát. Azt is megjegyezte, hogy a krími, vagy a külföldi irányba tartó nyaralni szándékozók csökkenése a gazdasági krízissel és a jövedelmek csökkenésével magyarázható. A közvélemény-kutatás eredményei azt mutatják, hogy 2016-ban külföldi turistautakra csak az oroszok 3 százaléka vállalkozik – írja a Korrespondent.

Ezzel együtt a megkérdezettek 26 százaléka 2016-ban egyáltalán nem szándékozik nyaralni, szabadságukat a megkérdezettek 20 százaléka otthon tölti majd, 21 százalék saját nyaralójába tervez elutazni. Goncsarov ezeket a statisztikai mutatókat azzal magyarázta, hogy az orosz lakosok többsége nem szokott nyaralni járni minden évben.

A közvélemény-kutatást 2016 május 27 és 30 között végezték. 1600, 18 évnél idősebb személyt kérdeztek meg 137 településen az ország 48 régiójában.

Az orosz túraszervezők szövetségének adatai alapján az oroszok Szocsit, Ciprust és Görögországot helyezik előtérbe nyaralás szempontjából, és csak az oroszok 12 százaléka szeretne a félszigeten pihenni.

Korábban az a hír látott napvilágot, hogy a Krím Szocsi szintjére drágult, és elvesztette árbeli prioritását.

Rovatok: KülföldTelepülés: OroszországCímkék: Oroszország, felmérés, közvélemény-kutatás, Krím-félsziget, nyaralás, külföldForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »