Köztisztviselőket alkalmaznak Sepsiszentgyörgyön

Köztisztviselőket alkalmaznak Sepsiszentgyörgyön

Hamarosan 57 állást hirdetnek meg a sepsiszentgyörgyi polgármesteri hivatalban, ahol köztisztviselőket és szerződéses munkatársakat is alkalmaznak. 

varoshaza_szentgyorgy_or_b

Antal Árpád elöljáró arra számít, hogy jelentősen javulni fog az önkormányzati szolgáltatások minősége. A meghirdetett munkahelyek közül az egyik vezetői állást elfoglaló alkalmazott bére meghaladja a havi 3500 lejt, további négy, szintén vezető beosztású poszt esetében pedig 3000–3500 lejes fizetést biztosítanak. A végrehajtói munkát végzők 2500–3000 lejt fognak keresni, és 1250–1500 lejes fizetése lesz annak, aki a legrosszabbul fizető munkahelyet foglalja el. Figyelembe veszik az illető végzettségét és korábbi munkatapasztalatait.

Antal Árpád úgy fogalmazott: „az önkormányzat ajánlata talán nem a legvonzóbb ebben a pillanatban”, de bíznak a további bérkiegészítésben a közszférában. Hangsúlyozta: évek óta szakemberhiánnyal küzdenek, nagy szükség van minden új alkalmazottra. Minden területen elkel a segítség, viszont a beruházási és a jogi osztályon van a legégetőbb szükség új munkatársakra. A városháza egyébként fokozott figyelmet szentel a befektetéseknek, ezért külön műszaki igazgatóságot hoznak létre a beruházási osztályon.

Antal tisztában van azzal, hogy a prefektúrán és más állami hivatalokban nagyobb fizetést adnak ugyanazért a tisztségért, így elszívják a munkaerőt a helyi önkormányzatoktól. „Az a célunk, hogy minél több jó szakembert csalogassunk az önkormányzathoz” – magyarázta az elöljáró. A közigazgatásban év végén egyszerűsítették az alkalmazási módszertant: az önkormányza­tok és az alárendelt intézmények központi jóváhagyás nélkül hirdethetnek meg állásokat, illetve betölthetik a megüresedett munkahelyeket, ha költségvetésük lehetővé teszi.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »