Közösség elleni uszítás: feljelentést tesznek a népszavazási plakátok miatt

Közösség elleni uszítás: feljelentést tesznek a népszavazási plakátok miatt

A Párbeszéd Magyarországért szóvivője ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz, mert a párt szerint a kényszerbetelepítés elleni népszavazással kapcsolatos kormányzati plakátkampány kimeríti a közösség elleni uszítás fogalmát.

Tordai Bence csütörtökön azt mondta az MTI-nek, hogy másfél éve „kormányzati gyűlöletkampány” folyik a menekültek ellen, amelynek az a célja, hogy elterelje a figyelmet a kormányzati korrupciós botrányokról, valamint az egészségügy és az oktatás helyzetéről.

A PM jogászai úgy látják, hogy a mostani kormányzati plakátkampány már Btk.-ba ütköző bűncselekményt valósít meg: összeköti a menedékkérőket a terrorizmussal, a nemi erőszakkal és más bűncselekményekkel, és azt a félelmet akarja elültetni a lakosságban, hogy a menekültek milliószámra özönölhetik el Európát, közülük pedig számosan érkezhetnek kényszerbetelepítéssel Magyarországra – mondta a szóvivő.

Orbán, Rogán, Habony és Finkelstein felelőssége

Hozzátette: azért teszi ismeretlen tettes ellen a feljelentést, mert nem lehet tudni, hogy ebben a kampányban mekkora a felelőssége Orbán Viktornak, Rogán Antalnak, Habony Árpádnak vagy „a gyűlöletkampányok szakértőjének”, Arthur Finkelsteinnak. Tordai Bence kijelentette, hogy a félelem és az uszítás könnyen erőszakba csaphat át, ha pedig bármelyik menekült gyűlöletbűncselekmény áldozata lesz, azért egyértelműen a kormányt terheli majd a felelősség.

Demonstrálnak a népszavazás napján

Közölte: az október 2-ai népszavazás napjára a PM Az erőszakmentes Magyarországért címmel demonstrációt szervez a fővárosi Kossuth térre. Hozzátette, hogy október 2-a egyébként Mahatma Gandhi születésnapja és az erőszakmentesség világnapja.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »