Közmunkások a kampánygépezetben: Kocsis szerint nem probléma

Közmunkások a kampánygépezetben: Kocsis szerint nem probléma

Kocsis Máté nem látja problémásnak, hogy állami hivatalnokoknak és közmunkásoknak kell telefonálgatniuk a vasárnapi kvótanépszavazás eredményessége érdekében. Dömötör Csaba államtitkár szerint pedig az összes azzal kapcsolatos hír, amely szerint „a kormány alkalmazottainak” telefonálgatniuk a referendum érvényességéért, alaptalan rágalom.

A 444.hu írt arról, hogy a hivatalnokoknak külön kiosztott telefonokkal és a Kubatov-lista segítségével kell a vidéki szavazókörzetek választóit győzködni a referendum fontosságáról.

A Hír TV információi szerint az Adatvédelmi Hatóságnál már vizsgálódnak az ügyben.

Most akkor van ilyen?

Dömötör Csaba már arról beszélt, a kormány minden egyes kampányeszköze ismert és nyilvános, az összes azzal kapcsolatos hír, amely szerint állami hivatalnokoknak és közmunkásoknak kell telefonálgatniuk a referendum érvényességéért, alaptalan rágalom. „Számos valótlan állítás hangzik el a kormány kampányával kapcsolatban, ezeknek a célja pedig az, hogy ellehetetlenítsék a népszavazást” – nyilatkozta az államtitkár.

Több mint 4,1 millió

Valamivel több mint 4,1 millió választópolgárnak kell az urnákhoz járulnia, hogy érvényes legyen a kvótanépszavazás – így számol a Magyar Nemzet. A kormány jogsértő kampányplakátjai, még mindig az utcákon vannak. A névjegyzék pénteken zárul, a pontos érvényességi küszöböt várhatóan szombaton állapítja meg a Nemzeti Választási Iroda. Előfordulhat, hogy a referendum eredményére akár a jövő hét közepéig is várni kell – a külképviseleti voksok és a levélszavazatok összeszámolása miatt. Erre akkor kerülhet sor, ha az érvényességi küszöbhöz közeli lesz a részvétel.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »