Kozmetikázta híradós bakiját a TV2

Kínos baki csúszhatott a TV2 Tények esti műsorába. Helyszíni tudósítójuk Ferihegyről jelentkezett be, de tíz másodpercig az RTL Klub Híradójának képsorait láthatták a tévénézők. Ám a Tények honlapjára felkerült adásban már nyoma sincs ennek a momentumnak.

A Comment.com blog szúrta ki, hogy a kedd esti TV2 Tények című hírműsorának élő bejelentkezésénél a vágók egy igen ügyetlen hibát ejtettek. A bejátszóba nem tudni, milyen okból, az RTL Klub Híradója került.

Várkonyi Andrea műsorvezető konferálta fel a ferihegyi terrorkészültségről szóló tudósítást, ez alatt a képernyőt kettéosztó képek egyikén a műsorvezető, míg a másikon a bejelentkező tudósító volt látható. Ám amint átvágtak a helyszínen tartózkodó munkatársukra, élő adásba kapcsolták az RTL Klub Híradóját.

Legalább tíz másodpercen keresztül RTL Klub-logóval futó híradós anyagot láthattak a TV2 nézői, amely a brüsszeli eseményekkel kapcsolatos összeállítás volt Szijjártó Péter és Kósa Lajos néma kommentárjával. Ráadásul a helyszíni tudósító névinzertjét is sikerült elhelyezni a bakis részre, ám az RTL-es képsorok alatt a helyszínen tartózkodó TV2-s kolléga tudósítása hallatszott:

„Jó estét kívánok! Szerintem mindenki ismeri ezt a helyszínt, de megmutatjuk operatőr kollégámmal közelebbről. Ez az a hely, melyet egy átlagos napon az emberek, amikor ide tartanak vagy innen elmennek, akkor két itt posztoló rendőrt láthatnak. Most viszont…”

Hangzott el a tudósítás, amikor a TV2 dolgozói észlelve hibájukat, korrigálták azt, és az RTL Híradója helyett bejátszották a TV2-s élő tudósítás helyszínét.

Nyoma van a bakinak

Ám ez még nem minden. Később a Tények honlapjára felkerült kedd esti híradóban hiába kerestük a bakis részt, mert azt gondos utómunkával eltávolították. A TV2 munkatársai kivágták a Tények eredeti híradásából azt a tíz másodperces bejátszást, amikor az RTL-es híradó futott. A szerkesztők és vágók azonban nem tudták nyomtalanul eltüntetni bakijukat, hiszen jól hallható a tudósító lélegzetvételén és a vágási pontokon, hogy az internetre felkerült anyagot kozmetikázták.

A Tények vágott verziójában az élő helyszín kapcsolásánál eltűnt a tudósító bejelentkező szövege, és a „Most viszont” kezdetű mondatot megvágva, a szerkesztett netes anyag egyből „Az utolsó ferihegyi ellenőrzési ponton ez a látvány fogadja”-val indult. A vágók az RTL-es híradó képsorait teljes egészében eltávolították. A TV2 vágott verzióját itt tekintheti meg 08.38-tól!

Felfordulás a TV2-nél

Szinte minden napra jut már egy botrányosnak nevezhető ügy Andy Vajna állami pénz segítségével megvett tévéjénél. A héten derült ki, hogy a Tények egyik riportere felmondott, miután Juhász Péter pénzügyeiről kellett volna anyagot gyártania. Ő már a sokadik volt, aki Kökény-Szalai Vivien hírigazgató érkezése óta távozott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »