Közgazdász: A nyugdíjreform nélkül Ukrajnát a hrivnya árfolyamának csökkenése és infláció fenyegeti

A Nemzetközi Valutalap (IMF) közzétette az Ukrajnával folytatott együttműködésről szóló memorandum szövegét.

Az IMF-el folytatott együttműködés folytatása miatt Ukrajnának egy sor feltételt kell teljesítenie.  Ezek magukba foglalják a kommunális díjszabások negyedévenkénti átvizsgálását, a földek eladásának megkezdését, valamint az Odesszai Kikötőgyár privatizálását.  Az egyik legjobban vitatott kérdés a memorandumban, a nyugdíjreform, melyet ez év végéig el kell fogadni – írja a RIA Novosztyi.

Szerhij Fursza közgazdász, a Dragon Capital befektetési vállalat szakértője elmondta, hogy a nyugdíjreform alatt a kedvezmények eltörlését, és a nyugdíjkorhatár felemelését kell értenünk.

„A nyugdíjreform egy nagyon összetett dolog, mert értenünk kell azt, hogy mindegyikünknek nyugdíjat kell kapnunk. Nálunk mindig lesz költségvetési hiány. Mit jelent ez?  Mi bankjegyeket nyomtatunk.  És mi történik, amikor pénznyomtatásra kerül a sor? Devalváció és infláció. Tehát a nyugdíjreformra mindannyiunknak szüksége van annak ellenére, hogy mennyire szörnyen is hangzik az.” – jegyezte meg a szakértő.

Mint ismeretes, Ukrajna kötelezettséget vállalt az IMF-el kötött memorandum keretein belül, hogy 2016 végéig megszigorítja a minimális nyugdíj megítélésének kritériumait.

Rovatok: GazdaságTelepülés: UkrajnaCímkék: Ukrajna, nyugdíj, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, IMF, Nemzetközi ValutaalapForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »