Középkori fesztivál Segesváron

Középkori fesztivál Segesváron

Négynaposra tervezik az idei Segesvári Középkori Fesztivált, amelyet, mint mindig, ez alkalommal is július utolsó hétvégéjén tartanak. 

segesvar_b

Halálának négyszázadik évfordulóján William Shakespeare életműve előtt tisztelegnek a szervezők, Vihar című drámáját viszik színre Segesvár várában – ismertette a terveket Liviu Pancu fesztiváligazgató. Azt is elmondta, a segesvári polgármesteri hivatal idén versenyt hirdetett a fesztivál megszervezésére. A jelentkezők között volt többek közt a marosvásárhelyi Scena Színház is a Vihar című projektjével, és el is nyerte a szervezés jogát.

A 24., jövő csütörtökön kezdődő fesztiválon előadások sokasága várja a hazai és külföldi látogatókat, lesz színház, zene, bábelőadás, szimfonikus hangverseny és dzsessz, középkori zene, mutatványosok, lovagok, bohócok és bűvészek, képzőművészek, utcazenészek, táncosok és előadóművészek. Ily módon négy napra nemzetközi kulturális központtá változik Segesvár, olyan szigetté, akárcsak Shakespeare Vihar című drámájában, ahol a szeretet a hangulat meghatározója. A központi színpad és nagy előadótér mellett a kis terecskék, utcák, parkok is mind-mind helyszínéül szolgálnak majd a megannyi látványnak, művészi műsornak, amelyek mind a nagy drámaíró életművét fogják idézni.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »