Közeleg a választás – az Orbán-kormány ígérget a nyugdíjasoknak

Közeleg a választás – az Orbán-kormány ígérget a nyugdíjasoknak

“Közeleg az országgyűlési választás. Ez most már nem csak a Jobbikot lejáratni akaró mocskos propagandából látszódik egyértelműen, hanem abból is, hogy az Orbán-kormány keresi a nyugdíjas szavazók kegyeit”

– írta közleményében Sneider Tamás, hozzátéve, hogy ezek olyan ígéretek, amelyek törvényi kötelességei minden kormánynak, magyarul semmilyen plusz juttatást nem jelent az idősek számára, amit most bejelentettek.

Eközben az öregségi nyugdíjminimum összege 2008 óta változatlanul 28.500 forint, a több mint 2 millió nyugdíjas fele 100 ezer forint alatt nyugdíjat kap. Esetükben a három százalékos emelés korántsem jelent annyit, mint a Fidesz által létrehozott luxusnyugdíjakra jogosult társaiknál – figyelmeztet a Jobbik Nyugdíjas Tagozatának alelnöke.

Ahogy azt Sneider Tamás írta, a Jobbiknak valódi programja van a nyugdíjas-társadalom és a nyugdíjba készülők számára, amely célja egy tisztességes nyugdíjrendszer kialakítása.

“Méltányos differenciált nyugdíjemelésre van szükség, tehát minél alacsonyabb egy nyugdíj, annál nagyobb százalékban kellene emelni; lehetővé kell tenni, hogy a férfiak is nyugdíjba vonulhassanak 40 év munkaviszony után, és indokolt az úgynevezett magyar indexálás bevezetése, mely a nyugdíjas fogyasztói kosár inflációján és a reálbér-emelkedésen alapulna. Ez lehetővé tenné, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke ne szakadjon el a bérekétől”

– hangsúlyozta.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »