Közel volt a bravúr: hajrában kapott góllal kaptunk ki Luxemburgban

Közel volt a bravúr: hajrában kapott góllal kaptunk ki Luxemburgban

Szélesi Zoltán ideiglenes szövetségi kapitány 19-re lapot húzott: a magyar válogatottnál jobb idei mérleggel rendelkező, a franciákkal is döntetlent játszó Luxemburg ellen sem bunkerfocira rendezkedett be, az eddigi egycsatáros rendszerrel szakítva a kezdőcsapatba jelölte Ugrai Rolandot, Nemanja Nikolicsot és Németh Krisztiánt is.

A mérkőzés elején bátran támadott a magyar csapat, néhány lehetőségünk is adódott, ám a 15. percben Joachim kihasználta a védelmünk pillanatnyi rövidzárlatát, és pimasz góllal megszerezte a vezetést.

A magyar csapat tartását jellemzi, hogy a kapott gól után sem zuhant össze, 3 perccel később Nikolics egyenlíteni tudott, miután Dzsudzsák Balázs szögletből szinte odarajzolta a labdát a fejére.

A lélektani előny birtokában bátran mentünk előre, vállalva ezzel a kockázatot, hogy a villámgyors luxemburgi támadók kontrából betalálhatnak. Talán a túlzott akarás vezetett odáig, hogy Lovrencsics Gergőt az 52. percben második sárga lappal kiállította a játékvezető.

Hírdetés

A sorsunk innentől megpecsételődött, bár a csapat becsületére válljon: ezt követően is megpróbált támadásokat vezetni.

Már-már úgy tűnt, hogy összejöhet a bravúros döntetlen, ám sajnos a luxemburgiak végül megszerezték a győzelmet jelentő találatot, Martins a 85. percben sokkolta a magyar drukkereket.

Azt már sosem tudjuk meg, mi lett volna a mérkőzés vége, ha a csapatok egyenlő létszámban fejezik be a küzdelmeket. Arra a mentalitásra viszont a jövőben is lehet építeni, amivel a fiúk ma pályára léptek, és a debütáló Szélesi Zoltán sem vallott szégyent.

Vélhetően a leendő szövetségi kapitány, a belga Leekens is látta, hogy az alapok a helyükön vannak, már csak a megfelelő szisztémát kell kialakítani és tökéletesre csiszolni.

Hajrá, magyarok!
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »