Közel tökéletes játékkal nyert az SZKC

Közel tökéletes játékkal nyert az SZKC

Magabiztos sikert aratott a Székelyudvarhelyi KC a Bölények Ligájára keresztelt élvonalbeli férfi kézilabda-bajnokság második fordulójában: kedd este 32-26-ra felülmúlta a vendég Steauát. 

szkc - steaua 16szept AB-3_b

A házigazdák már az elejétől kezdve uralták a játékot: a 6. percben 5-1-re vezettek úgy, hogy a bukarestiek csak büntetőből szereztek gólt. Ekkor azonban megrázta magát a fővárosi együttes, mert Georgescu és Szőke is megszórta a hargitaiakat, hogy negyedóra elteltével már kiegyenlítődjön az állás (8-8). A hazai időkérés jót tett, mert a kapkodó és pontatlan játék helyett ismét elhúzott a csapat, hogy a szünetben 16-13-as állásnál várja a fordulást.

A térfélcsere után nagyon feljavult az SZKC védelme, Da Rosa több bravúrt is bemutatott, a támadások pedig rendre gólokkal értek véget, így fokozatosan ellépett a házigazda: a 39. percben öttel (21-16), a 46. percben pedig már nyolccal vezetett (25-17). Közben – az udvarhelyi csapatnál is megfordult – Gheorghe Irimescu kapott egyből piros és egyúttal kék lapot, miután labda nélkül megütötte Onyejekwét.

szkc - steaua 16szept AB-18_b

 

Természetesen jöttek a Steaua-időkérések, de hiába, mert az SZKC megállíthatatlan volt. Emberhátrányban is két gólt lőve tartotta az előnyét. A végül kilenc találatig jutó Georgescu ugyan „életben tartotta” csapatát, de hiába csökkentette a Steaua 11-ről ötre a hátrányát, mert négy perccel a vége előtt a hazaiaktól Perics passzív játékban szerzett bombagólja eldöntötte a pontok sorsát.

Az összesen négy találatig jutó irányító egyébként a meccs után nyilatkozva meglepődve fogadta az udvarhelyi sportcsarnokban tapasztalt jó hangulatot. „Ma mi voltunk a jobb csapat. Tudtuk, hogy nehéz lesz, de ilyen közönséggel a hátad mögött nehéz veszíteni” – tette hozzá Perics. A Steaua vezetőedzője, Ovidiu Mihăilă is elismerte, hogy házigazdáik minden szempontból föléjük kerekedett. „Az Udvarhely közel tökéletesen játszott, minőségi és gyors játékosai vannak. Sajnos mi nehezen találtuk meg a ritmusunkat az idei bajnokságban, de biztos vagyok benne, hogy helyrejövünk” – értékelt a találkozó után.

szkc - steaua 16szept AB-33_b

Az élvonalbeli pontvadászat második fordulójának másik, kedd esti meccsén a Vaslui meglepetésre legyőzte 26-25-re a házigazda Bukaresti CSM-t, amelyre még a sportági szövetség fegyelmi bizottsága is kiszabott egy ezerlejes bírságot, amiért a hétvégi Szuperkupa-meccs – Dinamóval szembeni – elvesztése után nem vett részt a díjátadón.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »