Közel 5000 rendőr nem ment át az átminősítésen

Arszen Avakov ukrán belügyminiszter saját Facebook-oldalán tette közzé az Ukrán Országos Rendőrkapitányság attesztációjának első statisztikáját – adta hírül a Korrespondent.net.

A tárcavezető információi szerint az Nemzeti Rendőrség vezetőségének 26 százalékát elbocsátották. Összességében a rendőrség 14 százalékának (5257 fő) nem sikerült az átminősítés, 4766 rendőrt lefokoznak, 4479 főt pedig előléptetésre javasoltak.

Jelenleg Ukrajnában 18 875 rendőrrel és 1497 köztisztviselővel dolgoznak kevesebben a szükséges mennyiségnél. Az ellenőrzést követően Avakov megígérte, hogy közzéteszi az átminősítés eredményeinek teljes listáját.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?:A kelet-ukrajnai frontot megjárt katonákkal töltenék fel az Ukrán Nemzeti RendőrségetAvakov: Elektromos sokkolót fog használni a Nemzeti RendőrségAvakov: 30-40 százalékkal nőtt a bűnözések száma UkrajnábanRovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: Arszen Avakov, Ukrán Nemzeti Rendőrség, ukrán rendőrség, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »