Közel 20 ezer katonát fognak demobilizálni Ukrajnában

A demobilizálás során az Ukrán Fegyveres Erőkből közel 20 ezer katonát fognak hazaengedni – közölte a Szabadság Rádió műsorában Volodimir Talalaj, az ukrán vezérkar egyik személyzeti megbízottja.

„Azokat a katonákat engedik el, akik nem kívánnak majd szerződést kötni, s nem akarják tovább folytatni a szolgálatot. Ez közel 20 ezer főt jelent.”- mondta a vezérkar képviselője.

A hazaengedett katonákat szerződéses vagy sorkatonák fogják helyettesíteni. Volodimit Talalaj szavai szerint havonta közel 6000 fő írja alá szerződést az Ukrán Fegyveres Erőkkel.

Az októberben-novemberben tervezett besorozás 14 ezer főre vonatkozik (8000 az Ukrán Fegyveres Erőkbe, 5000 a Nemzeti Gárdába és 1000 az Állami speciális közlekedési szolgálatba).

Szeptemberben az ukrán védelmi minisztérium az elnöknek egy határozatot szeretne benyújtani arról, hogy leszerelhessenek a hatodik mozgósítás alatt behívott katonák. Június 24-én Petro Porosenko ukrán elnök aláírt egy rendeletet, melynek értelmében elengedik az ötödik mozgósítás alatt toborzott katonákat.

Ukrajna államfője elmondta, hogy mára az ukrán hadsereg 75 százaléka szerződéses katona. Elmondása szerint 2016 januárjától augusztusáig a hadseregbe több mint 46 ezer szerződéses katona lépett be, az év végéig pedig további 20 ezer főre számítanak.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: demobilizáció, ukrán hadsereg, Ukrán Fegyveres Erők, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »