Közel 2 milliárd hrivnyával bővültek a helyi költségvetések Kárpátalján

2016 januárjától szeptemberig az adófizetők több mint 1 milliárd 920 millió hrivnyát fizettek be Kárpátalja helyi költségvetéseibe.

A kilenc hónap alatt, az előző év azonos időszakához képest 680,4 millió hrivnyával bővültek Kárpátalja helyi költségvetései – írja a Zaholovok internetes oldal.

A Kárpátaljai Állami Fiskális Szolgálat által ellenőrzött adók és bevételek legtöbbjét a Munkácsi Állami Adóhatóságban rögzítettek – 408,5 millió hrivnya, a második helyen van az Ungvári Állami Adóhatóság osztálya (több mint 394,3 millió hrivnya, Ungvár), a harmadik helyen pedig az Ungvári Állami Adóhatóság van (több mint 268,7 millió hrivnya, Ungvári járás).

A statisztika szerint, három hatékony adó van Kárpátalján: a jövedelemadó, melynek köszönhetően több mint 1 milliárd hrivnya folyt be a helyi költségvetésekbe, a jövedéki adó, melynek összege az idén elérte a 358,6 millió hrivnyát, valamint az egységes adó (205 millió hrivnya) – jelentette a Kárpátaljai Állami Fiskális Szolgálat sajtóosztálya.

Rovatok: GazdaságTelepülés: Ukrajna›KárpátaljaCímkék: Kárpátalja, költségvetés, Ukrajna, ukrajnai hírek, ukrán gazdaság, gazdaságForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »