Kozák Danuta: minden ugyanolyan, mint az olimpia előtt

Kozák Danuta kajakozó úgy véli, ötszörös olimpiai bajnokként is minden ugyanolyan számára, mint a Rio de Janeiró-i ötkarikás játékok előtt.

 

“Egyelőre csak barátkozom a gondolattal, de természetesen jó érzés ezeket hallani, jó érzés, ha dicsérik az embert. Amikor jönnek és gratulálnak, látom a szemükben, mekkora örömet szerzett nekik, hogy egyesben, párosban és négyesben is nyerni tudtam”

mondta Kozák Danuta csütörtökön az magyarországi köztévé M1-es csatornáján.

 

Mint kifejtette: féltette magát, tartott tőle, hogy nem sikerül a triplázás, de “próbáltam ezeket a gondolatokat elűzni, és csak arra összpontosítani, hogy jól szerepeljek az adott pillanatban”.

 

Kozák riói szereplését bélfertőzés nehezítette, de elmondása szerint még éppen idejében esett át a megbetegedésen, mert volt ideje regenerálódni a páros előfutamát megelőzően, illetve utána is, mivel egyenes ágon a döntőbe jutottak.

 

A Szabó Gabriellával alkotott egységükről úgy vélekedett: szép kerek történet, hogy együtt is győzni tudtak, mivel “együtt kezdtünk kajakozni, 20 éves közös pályafutás van mögöttünk, már gyerekként is egy párost alkottunk.” Mint mondta, társa már a célba érkezés pillanatában hangosan örült a sikernek, mert érezte, hogy megvan, ő viszont csak egy perccel később hitte el, amikor az eredményjelzőre kiírták.

 

Az UTE 29 esztendős sportolója hangsúlyozta: hatalmas megtiszteltetés számára, hogy immár a legeredményesebb magyar olimpikonok között tartják számon. Amennyiben 2020-ban Tokióban is triplázna, a hétszeres olimpiai bajnok Gerevich Aladárt is megelőzve az örökranglista élére állna.

 

“Szép célkitűzés, és a mostani eufória közepette könnyen kimondom, hogy megcsinálom. Bár fiatalabb nem leszek, de a klubomnál aláírtam újabb négy évre. Bízom benne, hogy hasonló időszak lesz, és meg tudom koronázni a pályafutásomat.”

 

MTI

Nyitókép: 24.hu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »