Kövér László: veszélyben vannak az Európát összetartó keresztény értékek

Kövér László: veszélyben vannak az Európát összetartó keresztény értékek

Az Országgyűlés elnöke szerint veszélyben vannak azok a keresztény értékek, amelyek Európát létrehozták és ma is összetartják. Kövér László erről a szombathelyi Szent Márton-találkozón beszélt újságíróknak szombaton.

Kövér László / parameter.sk

Kövér László úgy fogalmazott: ha Szent Márton életútjára tekintünk, azt látjuk, hogy ő nemcsak egyházi ember volt, nemcsak az evangéliumot hirdette, de annak a folyamatnak is a részese volt, amely Európát mint közösséget létrehozta, a kereszténység alapjaira állította.

Ma, 1700 évvel Szent Márton születése, és kétezer évvel a kereszténység világhódító útjának elindulása után úgy tűnik, hogy az az Európa, amely a kereszténységből merítette erejét, erre építette fel civilizációját, mintha megfeledkezne saját alapjairól – mondta. Ha pedig szánt szándékkal szedik fel és rombolják az alapokat, akkor Európának nem lesz hosszú jövője – jegyezte meg a kormánypárti politikus.

Kövér László szerint Közép-Kelet-Európában és benne Magyarországnak is van még tartaléka a keresztény értékrendből, ezért is tartja fontosnak, hogy Szombathelyen ünnepelhették meg Szent Márton születésének 1700. évfordulóját.

A kétnapos találkozó ünnepi szentmisével kezdődött, amelyet Dominik Duka prágai bíboros-érsek celebrált, és amelyen jelen volt a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia majdnem minden tagja, továbbá a szomszédos országokból és Európa számos más országából is érkeztek püspökök, egyházi méltóságok.

Szombaton – mások mellett – Böjte Csaba ferences szerzetes és Zacher Gábor toxikológus tart előadást. Vasárnap délelőtt a székesegyházban Veres András megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke celebrál szentmisét. A főpásztor ezen a szentmisén búcsúzik a szombathelyi hívőktől, hiszen ezután Győrben folytatja püspöki munkáját.

 

MTI

The post Kövér László: veszélyben vannak az Európát összetartó keresztény értékek appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »