Kövér: jó döntés volt a vasárnapi boltzár

Kövér: jó döntés volt a vasárnapi boltzár

Az Országgyűlés elnöke szerint egyetlen érv szólt a vasárnapi pihenőnapot szabályozó törvény visszavonása mellett: az, hogy egy év alatt nem sikerült meggyőzniük a nyilvánvaló igazukról a társadalmat.

Kövér László – aki a Fidesz választmányi elnöke is – a Magyar Idők szerdai számában megjelent interjúban hangsúlyozta: jó döntés volt a vasárnapi boltzár.

Minden olyan érvről, minden olyan riogatásról, ami ellenzéki oldalról akkor elhangzott, menet közben kiderült, hogy nem igazolódott be” – mondta, sorolva, hogy a kiskereskedelmi forgalom nőtt, nem csökkent a munkahelyek száma, a magyar kis- és középvállalatok felé tolódott el a bevétel a multinacionális cégektől. A baloldal, illetve a tavalyi döntést támadó szakszervezetek a házelnök szerint a multik érdekeit szolgálták a munkavállalókkal szemben.

A politikus úgy véli, hogy hiába nehezítette meg családok életét az intézkedés, elvárható a társadalomban ennyi szolidaritás azok felé, akiknek vasárnap kellett dolgozniuk a boltokban. Kiemelte, egyetlen érv szólt a mostani döntés mellett, hogy egy év alatt nem sikerült meggyőzniük a nyilvánvaló igazukról a társadalmat. Ellenben fölkínáltuk ellenfél nélkül a pályát a baloldali ellenzéknek, hogy hecckampányt indítson.”

Kövér szerint ez egy népszavazási kampánnyal körítve lehetővé tette, hogy a szocialisták látható súlyt képezzenek a magyar belpolitikában.

Hozzátette: ekkora hibát nem lehet szó nélkül hagyni. Ebből tanulnunk kell, mert még hosszú a 2018-as választásig előttünk álló időszak. Hogyha minden, egyébként jó intézkedéshez, annak a társadalom számára való megmagyarázásához, a saját érveink elfogadtatásához így állunk hozzá, akkor bizony lesznek még nehéz pillanatok” – fűzte hozzá.

A kialakult helyzet hű tükre a mai állapotoknak. A tágabb magyar véleményformáló elit sem érezte szükségét, hogy itt olyan értékrendi kérdések merültek fel, amelyekről érdemes volna egy magasabb röptű vitát is lefolytatni a jobboldali táborban – fejtette ki a házelnök.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »