Kővel dobálta a mozdonyvezetőt három unatkozó „fiatal” – nem kéne kcsit szigorúbban bánni velük?

A vonatvezető lélekjelenlétén múlott, hogy nem történt nagyobb baj a napokban Győr-Moson-Sopron megyei Kóny közelében, ahol egy háromfős társaság kővel dobta meg a Rail Cargo Hungária tehervonatát, mégpedig a mozdony egyik ablakát.

Magyar Menedék - Tepe

A vezérállás mozdonyvezető felőli ablaka betört, a ragasztott üveg rétegei szétrobbantak, beterítették a vezetőállást, megsérült a mozdonyvezető is: szilánk ment a szemébe. Elképzelni is szörnyű, mi történhetett volna, ha a kő fejbetalálja a mozdonyvezetőt, komolyabban megsérül, esetleg eszméletét veszti.

Az indohaz.hu értesülései szerint a sérült mozdonyvezető először fékezett, de aztán rájött, hogy úgysem tehet semmit, ezért menet közben hívott segítséget, a vonatot Csornán állították félre.

A rendőrök közben a riasztás után pillanatokon belül Kónyra értek és az egyik utcán meg is láttak egy háromfős társaságot. Egyikük néhány keresztkérdés után le is bukott, aztán elismerte, hogy ő dobta meg a vonatot.
Az elfogott fiatalnak testi sértésért kell felelnie, de a 4000 eurós – körülbelül 1 millió 200 ezer forintos – kárt is meg kell várhatóan térítenie, amit a mozdonyban okozott. A SEGÍLYBŐL NEHÉZ LESZ.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »