Kovászna megye meghirdette a Turizmus Évét 2017-ben

“2017 a Turizmus Éve lesz Háromszéken” – jelentette be Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke. A megyei tanács soros ülésén, november 23-án, erre külön határozatot is hozott a testület.

“Eddig is szerveztünk tematikus éveket. Ezt folytatjuk, azáltal, hogy a Turizmus Évét meghirdetjük. Mindehhez rengeteg előmunkálatra volt szükség, amelyek elsősorban az idén zajlottak A Romexpón Székelyföldként voltunk jelen, a nemzetközi Off to Spas projekt keretében pedig magyarországi és skandináv országokkal működtünk együtt. Turizmusban nyitottunk a világ felé. Statisztikák szerint a turisták 90 százaléka belföldi Kovászna megyében. Eddig az volt a percepciónk, hogy magyarországiaknak kell turizmust szervezni, ma már tudjuk, hogy nem csak. Az elmúlt 5 hónap munkájának gyümölcse, hogy Bukarestben desztinációs díjat nyertünk. A célunk az, hogy kiteljesítsük azokat a turisztikai csomagokat, amelyek a romániaiakat célozzák, de növelni akarjuk a magyarországiak jelenlétét is, amely jelen pillanatban a forgalom 5-7 százalékát teszi ki” – mondta Tamás.

A tanácselnök rámutatott, a következő évben Kovászna megyében ünnepeli fennállásának 125. évét az Erdélyi Kárpát Egyesület: ez alkalomból a bakancsos turizmus fejlesztését is támogatja majd a megyei önkormányzat.

A tanácsülésen arról is döntés született, hogy a megyei önkormányzat támogatja a december 15-re szervezett megyei sportgálát, amelyen 13 sportolót és hat edzőt díjaznak. Știopu Marian a Kovászna Megyei Ifjúsági és Sport Igazgatóság vezetője elmondta: az általa vezetett intézmény 15 000 lejes költségvetést fordít az eseményre, a megyei tanács támogatásának köszönhetően további 10 000 lejjel nőtt a keret.

A tanácsülésen részt vett a Kovászna megyei rendőrség képviseletében Ivașcu Marius helyettes parancsnok. Döntés született arról, hogy három községben, négy új biztonsági kamerát helyeznek el: egyet Torján, egyet Árapatak központjában, illetve egyet az Előpatak – Árapatak útszakaszon, a hetei kereszteződésénél, valamint Zágon községben.

“Kovászna a legbiztonságosabb megye az országban – mutatják a statisztikák. Ebben a térfigyelő kamerák segítettek, számos olyan esetről van tudomásunk, amikor a rendőrség ezeket a felvételeket felhasználva göngyölítette fel a bűncselekményeket. Ez olyan program, amelyet a továbbiakban támogatunk: a közbiztonságot kiemelt kérdésként kezeljük változatlanul” – fogalmazott Tamás. (közlemény)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »