Kővágó nagy dobásra készül

Kővágó nagy dobásra készül

A magyar küldöttség tagjai ma öt sportágban szerepelnek a riói olimpia nyolcadik versenynapján, és ezúttal komoly bravúrnak kell ahhoz történni, hogy növeljék az eddig megszerzett érmeik számát. Ám az okosok sem véletlenül találták ki a mondást: soha ne mondd azt, hogy soha…

Atlétikában a döntőben lép a dobókörbe a diszkoszvető Kővágó Zoltán: az athéni játékokon ezüstérmes nehézatléta ezúttal kilencedikként jutott a fináléba mégpedig 63,34 méteres dobással. Biztató, hogy sportolónk saját bevallása szerint nem adott ki magából mindent.

– Maradt még bennem tartalék, ha az időjárási viszonyok javulnak, képes leszek előrébb kerülni. Örülök, hogy bekerültem a döntőbe, de természetesen nem elégszem meg ezzel – jelentette ki Kővágó Zoltán.

Rajta kívül befejezi kétnapos szereplését a két hétpróbázó, Zsivoczky-Farkas Györgyi és Krizsán Xénia is: előbbi négy szám után a 13. helyen áll 3734 ponttal, míg Krizsán Xénia a 23. az eddig összegyűjtött 3612-vel. Noha itt nagy eredményre nem számíthatunk, ám az már nagyszerű lenne, ha Zsivoczky-Farkas Györgyi a legjobb tízben tudna végezni.

Evezésben Pétervári-Molnár Bendegúz egypárban a C döntőben fejezi be szereplését, a 13-18. helyért száll vízre. A papírforma alapján a tollaslabdázó Sárosi Laura is utoljára versenyez Rióban. A 23 éves játékos – aki Ódor Andrea 1996-os atlantai szereplése óta az első magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon – második, egyben utolsó csoportmeccsét játssza majd az esélyesebb, a világranglistán 20. helyen álló, korábbi top tízes kanadai Michelle Livel, miután az első mérkőzésén simán kikapott a 9. kiemelt Pusarla Venkata Sindhutól.

Sárosi Laura szeretné megszorítani kanadai ellenfelét utolsó csoportmeccsén

– Fura lesz megint felmenni a pályára és ennyi ember előtt játszani, ráadásul mostani ellenfelem is negyvenöt hellyel előrébb van a világranglistán és sokkal tapasztaltabb játékos nálam. Teljesen más ez, mint azok a versenyek, amelyeken én játszom, ez egyelőre még nem az én szintem, talán majd Tokióban, ha kijutok. Az viszont már bosszant egy kicsit, hogy a mezőnyben azért gratulálnak nekem mindenki, mert a fair play cselekedetem miatt kaptam szabadkártyát. Ugyan ezt sosem bántam meg, de az az igazság, hogy végül a világranglistáról kerültem a mezőnybe. Nem jó érzés, hogy így jött vissza ez az egész – nyilatkozta Sárosi Laura.

A női vízilabda-válogatott egy-egy győzelem és vereség után a címvédő amerikaiakkal küzd meg utolsó csoportmeccsén. A továbbjutást nem befolyásolja a találkozó kimenetele, mivel a négyes minden tagja negyeddöntőbe kerül, csak nem mindegy, hogy hányadik helyen. Takács Orsolya úgy vélekedett a nagy favorit amerikaiak elleni találkozóról: “Ismerjük egymást jól, mi is őket, ők is minket, felkészültünk belőlük, és nekik esünk.”

Vitorlázásban folytathatja eddigi káprázatos szereplését a jelenleg harmadik helyen álló Berecz Zsombor, aki a Finndingi hajóosztály 7-8. futamában száll vízre. Berecz megnyerte a legutóbbi futamot, amire ebben a hajóosztályban csak egyszer volt képes valaki az ötkarikás játékok történetében: Fináczy György az 1972-es müncheni olimpián, amelyen végül nyolcadikként zárt. Valljuk meg őszintén, Berecz Zsombor teljesítményét látva, bízunk abban, hogy ő akár a dobogóig vitorlázhat.

Berecz Zsombor akár a dobogóra is odaérhet a Finndingi hajóosztály olimpiai küzdelmében

– Iszonyatosan jó nap volt a legutóbbi, életem legjobb napja! Mindent megteszek a hasonló folytatáshoz, úgy érzem, egyre közelebb vagyok az álmomhoz – nyilatkozta a magyar vitorlázó.

Rajta kívül férfi Laserben Vadnai Benjámin, a nőiben pedig Érdi Mária lesz érdekelt a 9-10. futamban Ahhoz, hogy ott lehessenek az éremfutamban, az első tíz közé kell kerülniük. A remény hal meg utoljára…

A magyarok mai programja

ATLÉTIKA (Olimpiai Stadion)
Délutáni program – 15.50-16.55: férfi diszkoszvetés döntő (Kővágó Zoltán), 16.45-17.41: hétpróba, távolugrás (Zsivoczky-Farkas Györgyi, Krizsán Xénia)
Esti program – 1.00-1.45 és 2.15-3.03: hétpróba, gerelyhajítás, 3.53-4.12: hétpróba, 800 m (Zsivoczky-Farkas, Krizsán)

EVEZÉS (Rodrigo de Freitas Lagúna)
14.50: férfi egypár C döntő (Pétervári-Molnár Bendegúz)

TOLLASLABDA (Riocentro – 4-es Pavilon)
21.40: női egyes, csoportmérkőzés: Sárosi Laura-Michelle Li (kanadai)

VITORLÁZÁS (Dicsőség Jachtkikötő)
18.00-22.30: férfi (Vadnai Benjámin) és női (Érdi Mária) Laser 9., 10. futam, Finndingi (Berecz Zsombor) 7., 8. futam, férfi (Gádorfalvi Áron) és női (Cholnoky Sára) szörf tartaléknap

VÍZILABDA (Maria Lenk Uszoda)
Női csoportmérkőzés, 3. forduló – 18.00: Magyarország-Egyesült Államok (B csoport)


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »