Kovács Péter: december 11-én legyünk büszkék a kiemelkedõ magyar jelenlétre

„Meg kell mutatnunk a román többségnek, hogy Erdélyben a magyarok erős közössége él és hallatja szavát. Ez nem történhet másként, csak úgy, ha minél többen elmegyünk szavazni. A román pártok nem bennünket képviselnek. Még azok sem, akik a közösség szimpátiáját megtévesztő módon magyar jelöltekkel akarják megszerezni, vagy a választási kampány idejére ‘megtanulnak’ magyarul” – hangsúlyozta szerda délben Kovács Péter ügyvezető elnök, az RMDSZ kampányfőnöke.

Véleménye szerint, ha december 11-én a magyar emberek nem mutatják meg, hogy hányan vannak, ezt megteszik mások helyettük, akiknek Erdély nem számít, mint ahogyan a magyar közösség ügye sem.

Kovács Péter elmondta, a magyar közösséget sorozatos támadások érik, és már nemcsak az a tét, hogy bővíthetők-e a megszerzett jogok, hanem az is, hogy visszaveszik-e azokat.

„Vészjelzőként hatott, hogy ezekben a hetekben előbb a kolozsvári alpolgármestert, Horváth Annát érte támadás, majd a marosvásárhelyi katolikus gimnáziumot. Az elmúlt bukaresti mandátumban is sokszor próbáltak minket elgáncsolni magyarellenes törvénykezdeményezésekkel, ami azt bizonyítja, ha nincs ott az RMDSZ, és nincs szava, nincs ereje a Parlamentben, akkor nincs senki, aki megakadályozza, hogy olyan nacionalista törvények szülessenek, amelyek például a magyar nyelv betiltását szorgalmazzák a közigazgatásban” – fejtette ki.

„Ha a képviseletünk erős, a védekezés is erőteljesebb, az érdekvédelmi munka is hangsúlyosabb lesz! Minden magyar szavazat számít december 11-én. Akár a Székelyföldről, akár a szórványból, a Partiumból, a Bánságból vagy a Kárpátokon túlról érkezik. Minden szavazat közösségünket szolgálja, Erdélyt erősíti, gyermekeink jövőjét biztosítja!” – nyomatékosított Kovács Péter. (rmdsz-tájékoztató)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »