Kovács: Ma minden tökéletesen működött

Kovács Zsófia 24., Vanek Margit pedig 45. helyen zárt a Rio de Janeiró-i olimpia női triatlonversenyében.

A TELJES RIÓI MAGYAR PROGRAM, KATTINTSON!

Az ötkarikás játékok honlapja szerint a londoni után a második olimpiáján szereplő Európa-bajnoki bronzérmes Kovács Zsófia a 1,5 kilométeres úszást követően 33., a 40 kilométeres kerékpározás után pedig 22. helyen állt, majd a 10 kilométeres futás végén 24. pozícióban zárt.

„Nagyon boldog vagyok, az előző olimpiához képest ez sokkal jobb helyezés” – értékelt az M4 Sportnak Kovács Zsófia, aki Londonban 51. volt. „Persze voltak más versenyeim is idén, de én igazából az olimpiára készültem. Ma minden tökéletesen működött, bár a futás a végén már nem volt népünnepély, de nagyon örülök ennek a szereplésnek.”

Vanek Margit remekül kezdett, ugyanis az úszást a 19. idővel teljesítette, a kerékpározás után pedig a 33. helyen állt, végül a 45. pozícióban ért célba.

„Szerda éjjel sokat hánytam, ez nagyon sokat kivett belőlem, edzeni sem tudtam az elmúlt napokban” – mondta csalódottan a magyar versenyző. „Ma nagyon gyengének éreztem magam, de annak azért örülök, hogy egyáltalán végig tudtam menni.”

A londoni bajnok svájci Nicola Spirig ezúttal ezüstérmet szerzett, a versenyt a világbajnok amerikai Gwen Jorgensen nyerte.

Eredmény,

nők, olimpiai bajnok:

Gwen Jörgensen (Egyesült Államok) 1:56:16 óra

2. Nicola Spirig (Svájc) 1:56:56

3. Vicky Holland (Nagy-Britannia) 1:57:01

…24. Kovács Zsófia 2:01:29

…45. Vanek Margit 2:06:54


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »