Kovács: Ez Lázár magánvéleménye

Kovács: Ez Lázár magánvéleménye

A kormányszóvivő Lázár János magánvéleménynek tartja a kancelláriaminiszter unióból való kilépésről mondott szavait.

„Ő is hangsúlyozta, hogy egy magánvéleményről volt szó, tehát ebben, azt gondolom, a kormányzati álláspont egyébként egyértelmű, itt az elmúlt napokban sokat beszéltünk arról, hogy az általunk kezdeményezett és a majd valamikor ősszel sorra kerülő népszavazás – amelynek az a célja, hogy elutasítsuk a kötelező betelepítési kvótát, az valójában nem az Európai Unióról kell, hogy szóljon, éppen ezt kellene, hogy megakadályozzuk” – hangsúlyozta a kormányszóvivő az ATV-ben, miután korábban a köztévében is magyarázkodott.

Elismerte Lázár?

Az MSZP szerint Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki nyilatkozatával a kormány elismerte, hogy ki akarja vezetni az országot az Európai Unióból. Ujhelyi István ezért az államfőhöz fordul, hogy Áder János is kilépne-e a közösségből.

„A kormányinfón elhangzott minden mondat annak a miniszternek a szájából, aki felelős az európai uniós kapcsolatokért, az európai uniós milliárdoknak a magyarországi felhasználásáért, elfogadhatatlan. Régóta tudjuk, hogy szépen lassan, szisztematikusan az a stratégia hajtódik végre kormányoldalról, hogy a magyar lakosságot az Európai Unió ellen hangolják” – emlékeztetett Ujhelyi István, a szocialisták európai parlamenti képviselője.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »