Kotleba saját embereivel őriztetné a „rizikós” vasúti járatokat

Kotleba saját embereivel őriztetné a „rizikós” vasúti járatokat

Marián Kotleba pártja, az ĽSNS három vasúti járatra „biztonsági okokból” őröket állítana – természetesen saját berkeiből. Ezt hétfőn jelentette be a szélsőjobbos pártvezér. Elképzelését egy április 7-én történt esettel indokolta, amikor egy kislányt támadtak meg az Újvárból Zólyomba tartó járaton.

 

Kotleba úgy nyilatkozott, hogy kézhez kapta azon járatok listáját, amelyek „rizikósak”, és fokozott védelmet igényelnek. Kotleba szerint három van belőlük: az Újvár-Zólyom, a Léva-Zólyom és a Besztercebánya-Pozsony járatok szerelvényei. „Ezeken a vonatokon igyekszünk majd pártunk tagjai és szimpatizánsai segítségével növelni az utasok biztonságát” – mondta Kotleba.

 

A vonatokon járőröző „őrség” három tagból állna, köztük Peter Krupa parlamenti képviselővel, aki korábban az új parlament alakuló ülésére fegyverrel érkezett.

 

A TASR információi szerint a vasúttársaság nem erősítette meg Kotleba tervének kivitelezhetőségét. „A Szlovák Vasúttársaság szerelvényein a társaság előzetes engedélye nélkül senki semmilyen tevékenységet nem végezhet. Az utasok biztonságát a vonat személyzet biztosítja és aktívan együttműködünk a vasúti rendőrséggel is” – jelentette ki Jana Morháčová, a Szlovák Vasúttársaság szóvivője.

 

Teraz.sk

Nyitókép: TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »