Kötelező szajkózniuk a kormányzati propagandát

Kötelező szajkózniuk a kormányzati propagandát

Egyre közelebb kerül Magyarország és Fehéroroszország, egy belorusz elemzés szerint. Egy svájci elemzés pedig azzal foglalkozik, hogy a bankoknak is kötelező lesz szajkózniuk a kormányzati propagandát. Külföldi lapszemle.

A magyar, görög és olasz kormány ellenzi az Oroszország elleni uniós szankciók meghosszabbítását, Anglia, a balti országok és Lengyelország viszont nem hajlandó lazítani a megszorításokon. Ezt a Russia Today összefoglalója írja. Oroszország ellen 2014 márciusa óta vannak érvényben szankciók, mióta annektálták a Krím félszigetet. Az orosz GDP a becslések szerint 2-3 százalékkal zsugorodott a büntetőintézkedések miatt.

Külügyi együttműködési megállapodást kötött Magyarország és Fehéroroszország, tudósít a belorusz állami hírügynökség, a külügyminiszter budapesti útja után. A kereskedelmi kapcsolatokat akarják leginkább élénkíteni, jelenleg 128 féle fehérorosz terméket lehet kapni Magyarországon, főként mezőgazdasági cikkeket. A fehérorosz kormány pedig gyógyszeripari és élelmiszeripari beruházásokat szeretne az országba vonzani.

A magyar bankoknak kötelező reklámozni az állami propagandát, írja a Neue Zürcher Zeitung azzal kapcsolatban, hogy a banki tájékoztatókon államilag előírt logóval kell azt állítani, hogy a reformok működnek. Emlékeztetnek, hogy már a közműszolgáltatókat is kötelezték, hogy narancssárga négyzetben feltüntessék a rezsicsökkentést, még ha sok cég működésképtelenné is vált a Fidesz-intézkedések miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »