Koszovó UEFA-tag lett – az elnök személye még kérdéses

Koszovó UEFA-tag lett – az elnök személye még kérdéses

55. tagként Koszovót is felvették az UEFA tagjai közé. Erről döntöttek az Európai Labdarúgó-szövetség budapesti kongresszusán.

A szavazás szoros volt, 28 támogató mellett 24-en ellenezték a Szerbiából kiváló ország felvételét, két voks pedig érvénytelen volt. Koszovónak eddig csak barátságos mérkőzésék lejátszását engedélyezték, az UEFA-tagfelvétel után azonban akár már a 2018-as világbajnoki selejtezősorozatban is indulhat. A kongresszus arról is döntött, hogy a francia Florence Hardouin lesz a végrehajtó bizottság első női tagja – megbízatása három évre szól. Az viszont, hogy ki fogja a jövőben betölteni a testület elnöki posztját, még kérdéses.

„Olyan döntés született, hogy addig, amíg a lousanne-i Sportdöntőbíróság nem dönt Michel Platini ügyéről, addig nincs elnöki kérdés az UEFA-n belül. Ha felmentik a FIFA-büntetés alól, akkor természetesen Platini az UEFA-elnök. Ha nem mentik fel, akkor az a döntés, hogy bár Platini civil bíróságokon meg tudja fellebbezni a döntést, de az már éveket vehet igénybe, tehát akkor arra már nem tudunk sajnos várni, és akkor kerül előtérbe az elnöki kérdés” – közölte Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »