Köszi, Fidesz! Nem lesz nyugodt a nemzeti ünnep a körmendi menekülttábor mellett

Köszi, Fidesz! Nem lesz nyugodt a nemzeti ünnep a körmendi menekülttábor mellett

A körmendi Jobbikhoz olyan információk jutottak el, hogy az ünnepi hétvége előtt ismét nagyobb számban érkeztek bevándorlók városba, ráadásul a békéscsabai zárt befogadóállomásról olyanok jöttek, akik valószínűleg valamilyen bűncselekményt követtek el.

Mint ismert, úgy harcol az Orbán-kormány a bevándorlás ellen, hogy például Körmenden nyílt befogadóállomást alakított ki. Ez ellen többször felszólalt már a nemzeti néppárt több fórumon is, ugyanakkor helyi civilek is demonstráltak a menekülttábor ellen.

A helyzet abból a szempontból is pikáns, hogy a várost a fideszes Bebes István vezeti, így miközben a kormány milliárdokat költ az általa meghirdetett kvótareferendumra, addig a vasi városban szabadon lófrálnak a bevándorlók. Ezzel kapcsolatban a Jobbik közleményében azt is hangsúlyoza, hogy a körmendi kormánypárti városvezetés ugyan rendszeres tájékoztatást ígért a lakosságnak a nyílt befogadóállomás ügyében, de ez is elmaradt.

A Jobbik Körmendi Alapszervezete felszólítja a fideszes önkormányzatot, hogy lássák el a körmendieket érdemi információkkal, valamint biztosítsák a rendet a hétvégi rendezvényeken, hiszen ígéretükkel szemben már egyáltalán nem beszélhetünk folyamatos katonai és rendőri jelenlétről.

“Emellett követeljük, hogy tegyenek meg mindent a migránstábor mielőbbi bezárása érdekében”

– szögezi le a nemzeti néppárt közleményében.

A helyi Jobbik aggódik, mert információik szerint az ünnepi hétvége előtt ismét nagyobb számban érkeztek bevándorlók városba, ráadásul a békéscsabai zárt befogadóállomásról olyanok jöttek, akik valószínűleg valamilyen bűncselekményt követtek el.

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »