Kossuth tér, visszatér! Radikalizálódott a PM és megtartja a betiltott migránspárti "nagygyűlést"

Kossuth tér, visszatér! Radikalizálódott a PM és megtartja a betiltott migránspárti "nagygyűlést"

Mint az ismeretes választási gyűlésnek tekinthető a Párbeszéd Magyarországért (PM) vasárnapra, a budapesti Kossuth térre meghirdetett rendezvénye, és mivel a szavazás napján nem lehet választási gyűlést tartani, a párt megsértette a választási eljárásról szóló törvény rendelkezéseit – állapította meg a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) szerdán.

Az NVB-hez egy magánszemély és Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke magánszemélyként fordult kifogással. Mindketten arra hivatkoztak, hogy a PM által október 2-ára, a Kossuth térre Állj ki az erőszakmentes Magyarországért! címmel meghirdetett rendezvény választási gyűlés, ilyet pedig a választási eljárási törvény szerint a szavazás napján már nem lehet tartani.  Az NVB határozatában felhívta a szervezőket, hogy tartózkodjanak a választási gyűlés október 2-ai megtartásától, és eltiltotta őket a további jogsértéstől.

A jogsértést megállapító határozat ellen szavazott Fábián Adrián Országgyűlés által választott tag, Litresits András, az MSZP és Bodolai László, az LMP delegáltja. Utóbbi a vitában azzal érvelt, hogy a PM arra hívja fel az állampolgárokat, maradjanak távol a népszavazástól, viszont menjenek el a tüntetésre, a kettőt pedig véleménye szerint “nem szerencsés összemosni”. Az NVB határozata nem jogerős, öt napon belül lehet jogorvoslattal élni ellene a Kúriánál.

A  Párbeszéd Magyarországért vasárnap, október 2-án délután négy órára szervez demonstrációt a Kossuth térre. A megmozdulást bejelentették a rendőrségen, egy hónappal ezelőtt. A rendőrség ezt tudomásul vette, hiszen a rendezvény a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik.

Egy dolog tehát biztos: a Párbeszéd Magyarországért a vasárnapi tüntetését meg fogja tartani

– szögezik le a radikálisan migránspárti szervezők. Hozzáteszik:

elég volt a fideszes uszításból, október másodikán ne menj szavazni, hanem gyere és állj ki a gyűlöletmentes Magyarországért!

 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »