Kósa: Úgy kell segíteni, hogy magunknak ne ártsunk

Rengeteg nyitott kérdés van Franciaországban és Németországban is a migráció kapcsán, például a migránsok lakásokban elhelyezése a családegyesítés kapcsán.

Keresztényi kötelesség a bajba jutottak segítése, de a megsegített nem követelőzhet, erőszakoskodhat, és nem hagyhatja figyelmen kívül az adott ország törvényeit – hangsúlyozta a Fidesz frakcióvezetője a Kossuth Rádióban.

Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője a Vasárnapi Újság című műsorban hangsúlyozta: Európa vívmányait, értékeit, közöttük a keresztény értékeket nem szeretnénk feladni, úgy kell segíteni, hogy magunknak ne ártsunk.

Kósa Lajos szerint a baloldal maga sem tudja, melyik korábbi nyilatkozatát cáfolja. Álláspontja a migráció tagadásától mára odáig jutott, hogy az MSZP kilátásba helyezte a kötelező kvóta elleni törvényt megszavazzák a parlamentben. A jobboldali ellenzék pedig az uniós tagsággal kapcsolja össze a migráció problémáját, amit a Fidesz ellenez. A kormánypártok szerint nem az uniós tagság, hanem az a baj, hogy a migrációval kapcsolatban rossz Brüsszel politikája.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »