Kósa nem bír leállni a Szél Bertalanozással

Kósa nem bír leállni a Szél Bertalanozással

Október 2-án hivatalosan is a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter lehet Kósa Lajosból, miután a fideszes többségű testület támogatta kinevezését – olvasható a Magyar Nemzet beszámolójában.

Kósa ismertette, hogy 3400 milliárd forintnyi beruházás fog megvalósulni a Modern városok programban, ez körülbelül 250 projektet jelent. Ezt jelentősebb fejlesztésnek tartja a paksi beruházásnál is, ezért Orbán Viktor szeretné, hogy egy kézben összpontosuljon ez a feladat, ezért kell rá külön miniszter. Az ellenzék feleslegesnek tartja ezt a posztot. Az MSZP szerint inkább oktatási vagy egészségügyi miniszterre lenne szükség.

A hiányzó fejlesztéseket is felvetették Kósának, például, hogy Pécs városából továbbra sem lehet megközelíteni autópályán az országhatárt. A fideszes politikus azzal érvelt, hogy Ausztriába viszont el lehet jutni Baranyából a sztrádán, de nyilván senki nem a 410 kilométerre levő osztrák határra gondolt.

Volner János, a Jobbik politikusa rövid ideig vett részt az ülésen, de azt elmondta, hogy pártjában „betonba öntött jövő” néven emlegetik ezt a programot. Azt már Volner mellett Demeter Márta is felvetette, hogy inkább az oktatásra kellene több pénzt fordítani, de Kósa erre nem reagált, mondván, hogy ő nem az oktatásért felel.

Hírdetés

Szél Bertalan

Kósa a hétfői parlamenti napon az LMP társelnökét Szél Bernadettet Szél Bertalanként emlegette, ezt újra megtette:

„Molnár Gyula, Botka úr, Szél Bertalan, Vona Gábor és még hasonló államférfiak”

 – majd ezt kiegészítette azzal, hogy van egy Szél Bertalan nevű ismerőse, ezért mondja automatikusan ezt a nevet.

(fotó: MTI / Máthé Zoltán)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »