Kósa: még Gyurcsány is becsületesebb a Jobbiknál

Kósa: még Gyurcsány is becsületesebb a Jobbiknál

A Fidesz frakcióvezetője szerint az alaptörvény-módosításról szóló keddi parlamenti szavazáson kiderült, hogy az ország csak a Fideszre és a KDNP-re számíthat a kötelező betelepítési kvóta elleni küzdelemben.

alapt3311_b

Kósa Lajos azt követően tartott sajtótájékoztatót, hogy a parlament 131 igen szavazattal, 3 nem ellenében elutasította az Orbán Viktor miniszterelnök által kezdeményezett alkotmánymódosítást, amely kimondta volna, hogy nem telepíthető be idegen népesség Magyarországra. Az elfogadáshoz legalább 133 igen voks kellett volna, az ellenzék részéről azonban senki nem támogatta az előterjesztést.

Hírdetés

A Fidesz frakcióvezetője úgy értékelt: bebizonyosodott, hogy a Jobbik és az MSZP is hazudott, „rútul, aljasul” becsapta az embereket, korábban ugyanis mindkét párt a törvénymódosítás támogatásáról nyilatkozott. „Hozzájuk csatlakozott Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke. Ő annyival volt becsületesebb, hogy előre azt mondta, nem fogják támogatni sem a népszavazást, sem az alaptörvény-módosítást” – tette hozzá, úgy fogalmazva, hogy az ellenzéki oldalon „ebben az ügyben a legbecsületesebben Gyurcsány Ferenc járt el”.

„Teljesen világosan kiderült, hogy Magyarország a saját megvédésében csak a kormánypártokra számíthat” – jelentette ki Kósa Lajos, aki azt ígérte, folytatják a küzdelmet, és amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, addig Magyarországra senki sem telepíthet be kötelezően idegen népességet. A politikus közölte, az alkotmánymódosítás után kialakult helyzetet a Fidesz elnökségi ülésén értékelik. Azt nem tudta megmondani, hogy benyújtják-e majd esetleg újra az indítványt. Azt, hogy az összegző módosító javaslatot az Országgyűlés – szemben az egységes javaslattal – elfogadta, a frakcióvezető úgy értékelte: nem a szöveggel volt a probléma.

Azzal kapcsolatban, hogy a Jobbik a letelepedési kötvény megszüntetéséhez kötötte az alaptörvény-módosítás támogatását, azt mondta: felháborító „idehozni mindenfajta limlom feltételeket”. Szerinte ez azt mutatja, hogy a Jobbikot kizárólag a hatalom, a saját pártpolitikai szempontjai érdeklik. „Ugyanígy a szocialistáknak is másodlagos a magyarok véleménye” – fűzte hozzá. Kósa Lajos kérdésre „sík marhaságnak” nevezte azt a jobbikos érvet, amely szerint terroristák jönnek be a letelepedési kötvénnyel. Közölte továbbá azt is, hogy a kormány a Jobbiktól teljesen függetlenül dönt majd a letelepedési kötvényről. „Azzal, hogy a Jobbik nem szavazta meg az alkotmánymódosítást, egy olyan hibát követett el, amit soha nem fog tudni lemosni magáról, körülbelül úgy, mint Gyurcsány Ferenc és a szocialisták annak idején, 2004-ben a december 5-i népszavazásnál, amely a kettős állampolgárságról szólt” – állapította meg a fideszes politikus.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »