Kósa Lajos ma épp nem akarja betiltani a Jobbikot

Hétfőn az Országgyűlésben még a “szélsőséges szervezettekhez kötődő pártok “tiltásáról, üldözéséről” beszélt, a rendőrgyilkos Győrkös István szervezetével, az MNA-val egybemosva a Betyársereget és a HVIM-et – ma már azt mondja, nem is az MNA-ról és nem is a Jobbikról beszélt. De akkor miről? No, ez az, ami nem derült ki Kósa Lajos keddi sajtótájékoztatóján.

A Fidesz frakcióvezetőjét megkérdeztük, pontosan mit vizsgálna még ki, hiszen Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke már november 7-én kijelentette: a titkosszolgálatok beszámolói szerint

a Magyar Nemzeti Arcvonalnak nem volt kapcsolata egyik parlamenti párttal sem.

Kósa leszögezte, hogy tegnapi felszólalásában “egyszer sem hagyta el a száját” az MNA neve, ő “általában” a “szélsőjobboldali szervezetekről” beszélt, mint amilyen szerinte a Betyársereg és a HVIM is, amelyek “szoros kapcsolatban” állnak a Jobbikkal. Rögtön hozzátette azonban azt is: “nem állította”, hogy a Betyársereg, vagy a HVIM veszélyes szervetek lennének, de szerinte ezt feltétlenül meg kell vizsgálni. Megismételte hétfői kijelentését, miszerint a bőnyi gyilkosság után már “nem lehet megmosolyogni”, az ilyen társaságokat, mert világossá vált, milyen komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Megkérdeztük, hogy ennek fényében vitatja-e Lázár János véleményét, aki a múlt heti kormányinfón

éppen, hogy a militáns szélsőjobbos szervezetek sikeres visszaszorításáról számolt be, amelynek eredményeképpen ma már nem jelentenek nemzetbiztonsági fenyegetést.

Kósa erre mégis csak az MNA-ba kapaszkodott bele, és a szervezet lefoglalt “fegyverarzenáljára” hivatkozott.

Végezetül szerettünk volna tisztán látni abban is, hogy a tegnapi parlamenti felszólalásban elhangzott “üldözés és tiltás” pontosan kikre, milyen szervezetekre, vagy pártokra vonatkozik. A kormánypárti frakcióvezető határozottan tagadta, hogy az Országgyűlésben a Jobbikról beszélt volna.

Foglaljuk össze tehát, mi tudunk jelen állás szerint!

 • Kósa Lajos követeli, hogy “tiltsák, és üldözzék” azokat a pártokat, amelyek olyan “szélsőséges szervezetekkel” ápolnak kapcsolatokat, mint az MNA, a Betyársereg, vagy a HVIM.
 • Kósa Lajos állítja, hogy a Jobbik “szoros kapcsolatokat” tart fenn a Betyársereggel és a HVIM-el.
 • Kósa Lajos nem állítja, hogy a Betyársereg, vagy a HVIM veszélyes szélsőjobboldali szervetek lennének, de kivizsgálná.
 • Kósa Lajos nem akarja betiltani a Jobbikot.
 • Kósa Lajos tehát

  “tiltaná és üldözné” azokat a pártokat, amelyek olyanok, mint, amilyen szerinte a Jobbik – de ezek közé a Jobbik nem tartozik.

  Legalábbis 2016 november 22-én délután nem. De ne feledjük, holnap a Nap újra felkel, Kósa Lajos pedig még szolgálhat újabb meglepetésekkel. Alig várom…


  Forrás:alfahir.hu
  Tovább a cikkre »